detector.media
25.12.2013 18:51
Посольство США засудило напад на журналістку Тетяну Чорновол
Посольство США засудило напад на журналістку Тетяну Чорновол

Посольство США оприлюднило заяву, в якій засудило напад на українську журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол. Про це йдеться на сайті посольства.

 

У заяві посольство США вимагає негайного розслідування інциденту та притягнення до відповідальності у цьому кримінальному злочині.

 

«Ми засуджуємо цей напад і закликаємо до його негайного розслідування, яке, на відміну від розслідування попередніх подібних інцидентів, мусить привести винних до повної відповідальності згідно із законодавством України», - йдеться у заяві.

 

В американському дипломатичному представництві висловили стурбованість  тенденцією залякування чи покарання активних учасників Євромайдану.

 

«Ми висловлюємо заклопотаність у зв'язку з дуже схожими подіями протягом останніх кількох тижнів, спрямованими проти фізичних осіб, їхнього майна і політичної діяльності, очевидно, з метою залякування чи покарання тих, хто пов'язаний із протестами на Євромайдані», - пишуть дипломати.

 

Посольство називає останні події «неприйнятними порушеннями громадянських свобод, яким не має бути місця в сучасному демократичному суспільстві».

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«Заява Посольства США в Україні стосовно нещодавніх нападів на журналістів та активістів

 

Посольство США з жахом сприйняло новини про побиття журналістки Тетяни Чорновол. Ми засуджуємо цей напад і закликаємо до його негайного розслідування, яке, на відміну від розслідування попередніх подібних інцидентів, мусить привести винних до повної відповідальності згідно із законодавством України. Ми висловлюємо заклопотаність у зв'язку з дуже схожими подіями протягом останніх кількох тижнів, спрямованими проти фізичних осіб, їхнього майна і політичної діяльності, очевидно, з метою залякування чи покарання тих, хто пов'язаний із протестами на Євромайдані.

 

Це неприйнятні порушення громадянських свобод, яким не має бути місця в сучасному демократичному суспільстві. Ми закликаємо уряд України запобігти будь-яким подальшим подібним інцидентам, провести чесні і прозорі розслідування всіх нападів, які вже відбулися, забезпечуючи реальні результати, що приведуть до відповідальності не лише виконавців, але й особливо тих, хто ці жорстокі розправи замовив».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч на 25 грудня журналістку і активістку Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом злочину слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Тетяна Чорновол пов'язує побиття із своєю професійною і громадською діяльністю.

 

Серед версій нападу слідство розглядає професійну діяльність та вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY