detector.media
23.12.2013 14:13
НСЖУ і НМПУ запропонували Міжнародній федерації журналістів провести конгрес у Києві
НСЖУ і НМПУ запропонували Міжнародній федерації журналістів провести конгрес у Києві

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) у партнерстві з Незалежною медіа профспілкою України (НМПУ) запросили Міжнародну федерацію журналістів провести наступний конгрес МФЖ у 2016 році в Києві. Про це розповів голова НСЖУ Олег Наливайко під час підсумкового річного пленуму Донецької обласної організації  Спілки, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

«Керівники МФЖ і ЄФЖ дуже високо оцінили організаційну роботу, проведену нами під час конференції Європейської федерації журналістів в листопаді, а також в цілому заходи і позицію наших організацій щодо захисту свободи слова, боротьби з цензурою та запобіганню намірам перешкоджання журналістам», - зазначив голова Спілки.

 

Під час пленуму голова Донецької обласної організації НСЖУ Олександр Бриж відзначив, що організація в цьому році впевнено завойовувала довіру, повагу і авторитет у журналістському середовищі. До лав Спілки в області у 2013 році вступило 39 осіб, більшість із яких - молоді люди. На обліку обласної організації зараз перебуває 1955 спілчан.

 

Учасники пленуму підтримали позицію та дії НСЖУ, спрямовані на захист журналістів, що постраждали під час розгону мирних акцій у Києві.

 

«Нам пророкували розкол організації у зв'язку з останніми заявами НСЖУ, але ми відчуваємо повну підтримку. А як може бути по-іншому? Адже ми захищаємо право на професію і свідомо відмовились від політизації в оцінці тих подій, що сталися, хоч внутрішні спілчанські дискусії були гарячі. І це добре, бо засвідчує, що ми - живий організм», - сказав Олег Наливайко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY