detector.media
20.12.2013 20:42
«Фокус» зарахував 10 представників медіа та кіно до числа 200 найвпливовіших українців
«Фокус» зарахував 10 представників медіа та кіно до числа 200 найвпливовіших українців

Журнал «Фокус» опублікував щорічний рейтинг 200 найвпливовіших українців. До цьогорічного рейтингу потрапили 10 представників медіа та кіно: Олена Пінчук, Ганна Безлюдна, Олена Притула, Олександр Богуцький, Олександр Ткаченко, Володимир Бородянський, Микола Княжицький, Юлія Мостова, Володимир Зеленський і Кіра Муратова.

 

Голова наглядової ради телегрупи StarLightMedia Олена Пінчук піднялася в рейтингу на 6 позицій і посіла 41 місце. Посилення її позицій у рейтингу «Фокус» пояснює насамперед успіхам фонду «АнтиСНІД», який також очолює пані Пінчук і якому цього року виповнилося 10 років.

 

Ганна Безлюдна цього року очолила телевізійну групу Inter Media Group, а відтак увійшла до рейтингу, де одразу посіла 79 місце. «Зараз вона вирішує амбіційне завдання - повернути "Інтеру" статус "першої кнопки" в українському телепросторі», - пише про неї «Фокус».

 

Головний редактор «Української правди» Олена Притула піднялася на 38 позицій і посіла 123 місце. «Видання, яке очолює Олена Притула, залишається провідним політичним інтернет-ресурсом України. Його журналісти проводять розслідування діяльності перших осіб держави. Через суспільний резонанс, викликаний такими публікаціями, політики змушені на них реагувати», - пише «Фокус». На думку видання, гостроту матеріалів УП підтверджує поява цього року порталу «Українська кривда», який намагається дискредитувати сайт пані Притули, а також хвиля DDoS-атак під час висвітлення євромайдану.

 

Директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький посів 158 місце, опустившись на чотири сходинки. Його впливовість «Фокус» аргументує тим, що пан Богуцький входить до правління інвестиційно-консалтингової компанії EastOne Віктора Пінчука, де курирує довготривалу стратегію розвитку медіагрупи StarLightMedia.

 

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко став 161-м, також опустившись на чотири сходинки. «Фокус» пише, що він є незмінним учасником пулу тележурналістів, яких допускають до першої особи для інтерв'ю. Також до успіхів пана Ткаченка журнал зараховує розширення інформаційного мовлення каналу «1+1» з початком євромайдану, що призвело до зростання рейтингу, а також лідерські позиції сайту tsn.ua.

 

Директор телегрупи StarLightMedia і голова правління каналу СТБ Володимир Бородянський піднявся на сім позицій на 177 місце. До його здобутків «Фокус» включив боротьбу медіа груп з інтернет-ресурсами з нелегальним контентом. «Бородянський запропонував запровадити списки "чорних" і "білих" сайтів залежно від того, чи порушують вони авторське право. Унаслідок протистояння телегруп і піратських сайтів кілька українських онлайн-кінотеатрів змушені були припинити роботу», - пише видання.

 

Колишній гендиректор телеканалу ТВі, народний депутат, телеведучий і творець нового каналу «Еспресо.TV» Микола Княжицький утримав свою позицію в рейтингу - 181 місце. Власне, скандал довкола зміни власника ТВі, а також запуск «Еспресо.TV» стали, на думку «Фокуса», визначальними подіями для учасника рейтингу.

 

Головний редактор газети «Дзеркало тижня. Україна» Юлія Мостова опустилася на одну позицію та розташувалася на 187 місці. «Юлію Мостову, як і раніше, називають найкращим політичним журналістом, чий інсайд впливає на ухвалення державних рішень. Утім, на головну подію року, в очікуванні якої вона, як сама зізнавалася, прожила кілька місяців - саміт Східного партнерства у Вільнюсі, Мостова вплинути не змогла. Україна так і не підписала угоду про асоціацію з ЄС, що стало головним розчаруванням року для журналістки», - зауважує «Фокус».

 

Лідер «Студії Квартал-95», шоумен Володимир Зеленський опустився на 12 сходинок і цього року став 191-м. Його впливовість пояснюється успіхами студії - однієї з найбагатших учасниць українського шоу-бізнесу. «Зеленський не лише смішить українців, але й успішно займається кінобізнесом», - пише «Фокус», нагадуючи, що 1 січня відбудеться прем'єра третьої частини фільму «Кохання у великому місті», друга частина якого торік зібрала в прокаті понад $10 млн при бюджеті $3 млн.

 

Кінорежисер Кіра Муратова опинилася на 198 місці, що на одну позицію нижче, ніж у попередньому рейтингу. Цього року в прокат вийшов її фільм «Вічне повернення. Кінопроби», який отримав премію «Ніка» в номінації «Найкращий фільм країн СНД і Балтії».

 

Загалом громадські діячі, літератори, вчені та представники медіа займають у списку лише п'яту частину. Інші позиції в рейтингу «Фокуса» обіймають високопосадовці, бізнесмени, політики. Наприклад, депутатів, чиновників, суддів і силовиків у списку - дві третини. На перше місце «Фокус» вивів збірний образ - Людину Майдану, на друге - президента Віктора Януковича, який вперше після інавгурації поступився першим місцем рейтингу впливовості.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY