detector.media
19.12.2013 15:18
«Укрзалізниця» звільнила веб-редактора за коментар у Facebook на підтримку Євромайдану
«Укрзалізниця» звільнила веб-редактора за коментар у Facebook на підтримку Євромайдану

Редактора web-ресурсів «Укрзалізниці» Євгена Шабліовського, який працював у прес-службі перевізника понад два роки,  змусили підписати заяву про звільнення після коментаря у Facebook щодо кількості потягів із учасниками провладного мітингу. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

У п'ятницю, 13 грудня в мережі з'явилась інформація про те, що залізниця виділила 27 потягів для перевезення учасників провладного мітингу до Києва. Як повідомив Євген Шабліовський, прес-служба «Укрзалізниці» не отримувала від адміністрації точних цифр, а дану інформацію «злив» хтось із працівників. Тому, коли пан Шабліовський побачив у мережі  Facebook цифри, то попросив автора «приховати джерело» через можливість застосування санкцій проти цього працівника.

 

Як пише «Радіо Свобода», це повідомлення у соціальній мережі Facebook прочитала керівниця пана Шабліовського. За його словами, вона одразу ж недвозначно натякнула, що на цьому кар'єра веб-редактора закінчилася. У понеділок на робочому столі пана Шабліовського була заява про звільнення.

 

«Коли я взяв цю заяву, щоб віднести до керівника, щоб якось зрозуміти, у чому справа, я наштовхнувся на абсолютно холодну відповідь про те, що мені більше не можна довіряти, що працювати мій керівник більше зі мною не може. І щоб я підписав заяву», - розповів звільнений.

 

Пан Шабліовський наполягає на тому, що не має стосунку до «витоку» інформації, а звільнили його за громадянську позицію, адже він відкрито підтримував події, які відбуваються на Майдані, а коментар в мережі  став лише приводом.

 

Євген Шабліовський підписав заяву, зміст якої полягає у звільненні веб-редактора за згодою сторін.

 

Керівниця прес-служби залізниці Олена Лізунова відстоює офіційну версію, на яку вказує підписана заява, й від детальних коментарів відмовилась. «За згодою сторін. Інформація від вашого джерела не відповідає дійсності», - заявила пані Лізунова журналісту «Радіо Свободи».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY