detector.media
16.12.2013 11:47
Створено сайт, що фіксує хроніки Євромайдану в Києві для історії
Створено сайт, що фіксує хроніки Євромайдану в Києві для історії

Розпочав роботу інтернет-проект Maidanchronicles.com, що фіксує історію київського Євромайдану. Про це повідомляє інтернет-видання Ain.ua.

 

Сайтом опікується група ІТ-фахівців на громадських засадах на чолі з керівником Павлом Педенком. Джерела інформації -  соцсережі і ЗМІ. 

 

Очікується, що надалі ресурс сам агрегуватиме інформацію з Facebook, «ВКонтакте», Instagramm, Foursquare і новинних сайтів. При цьому додаватимуться новини на сайт після перевірки фактів. 

 

Джерела ранжируватимуться за кількістю соціальних взаємодій з одиницями контенту, а також за допомогою відкритого голосування за одиниці контенту. Новини систематизуватимуть за темами і категоріями, а в кінці кожних календарних діб формуватиметься загальна картина дня, складена з головних новин останніх 24-х годин. 

 

Як обіцяють автори проекту, коли ситуація в країні стабілізується, на сайті можна буде подивитися хроніку подій, відсортовану по днях і категоріях.

 

«Ми хотіли б зробити так, щоб через 10-20-30 років наші діти змогли відкрити хроніки революції і прочитати ту правду, яку ми бачили своїми очима. Без поправок на політичний режим і потрібний кут подачі історії. Ми не претендуємо на науковий підхід, ми просто хочемо зберегти пам'ять про подію, яка, як ми віримо, змінить нашу країну», - каже пан Педенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY