detector.media
13.12.2013 12:06
Самооборона Євромайдану заявляє про створення служби охорони журналістів
Самооборона Євромайдану заявляє про створення служби охорони журналістів

Самооборона Євромайдану готує загони для захисту журналістів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Як зазначив керівник комендатури загону самооборони «Євромайдану» Андрій Левус на брифінгу в прес-центрі штабу національного опору 13 грудня, загони самооборони налічують 4 тисячі осіб.

 

«Від завтра розпочинаємо навчання загонів самооборони. Це будуть інструктажі з безпеки, надання першої медичної допомоги, про те, як правильно утримувати барикаду», - зазначив пан Левус.

 

За його словами, таким чином народне ополчення перетворюватиметься на більш регулярні частини, а найближчим часом буде презентована служба охорони журналістів.

 

«Кожен журналіст може звертатися до нас по гарячому номеру, і ми будемо надавати йому 5-10 хлопців , які в разі активних дій захищатимуть журналіста», - сказав він.

 

Комендатура самооборони знаходиться в будівлі Будинку архітекторів у Києві. «Ми вчора там оселилися, оселилися мирно, у нас є договір оренди» , - зазначив він.

 

За словами Андрія Левуса, будуть створені комендантські загони на Майдані Незалежності: «Зараз ми розгортаємо комендантські загони на Майдані , буде скорочено кількість самовільно встановлених наметів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY