detector.media
12.12.2013 17:06
НСЖУ затвердила об’єднаний Кодекс етики українського журналіста
НСЖУ затвердила об’єднаний Кодекс етики українського журналіста

12 грудня Національна спілка журналістів України (НСЖУ) на своєму пленумі офіційно ухвалила рішення про участь у Комісії з журналістської етики (КЖЕ), затвердила об'єднаний Кодекс етики українського журналіста та визначила, що представником у КЖЕ буде перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

За словами голови НСЖУ Олега Наливайка, Спілка готова підтримувати діяльність Комісії з журналістської етики, адже дотримання етичних стандартів є запорукою авторитету професії журналіста серед громадськості. «Особливо актуальним є дотримання професійних стандартів у часи конфліктів, виборчі періоди, адже будь-які «промахи» з боку самих працівників ЗМІ можуть ставати причиною ще більшого тиску на медіа з боку влади та ставити під загрозу свободу слова в Україні», - сказав голова НСЖУ.

 

Відразу після створення в Україні єдиного Кодексу етики українського журналіста голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий, голова Незалежної медіапрофспілки Юрій Луканов та Олег Наливайко звернулися до журналістів та ЗМІ з пропозицією підтримати єдиний Кодекс, повідомляє сайт Комісії з журналістської етики.

 

Нагадаємо, раніше в Україні існувало два кодекси з журналістської етики. Згодом Комісія з журналістської етики та НСЖУ вирішили створити спільний етичний кодекс. КЖЕ ухвалила єдиний Кодекс за основу на своєму черговому з'їзді в жовтні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY