detector.media
10.12.2013 16:17
Грузинським журналістам повинні були вручити примірник постанови про депортацію – міграційна служба

Керівник прес-служби Державної міграційної служби Україні Сергій Гунько зазначив, що грузинським журналістам, яких хочуть депортувати з України, згідно з законом «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» зобов'язані були вручити примірник відповідної постанови. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

За його словами відповідно до цього закону (ч.3 ст. 26 - ТК) один із примірників рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства видається іноземцю або особі без громадянства, стосовно яких воно прийнято. У рішенні зазначаються підстави його прийняття, порядок оскарження та наслідки невиконання. Форма рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства затверджується спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері захисту державного кордону.

 

Також Сергій Гунько зауважив, що в даній ситуації для вручення постанови про депортацію представник їх служби був не потрібен, оскільки визначені СБУ підстави - це повноваження лише Служби безпеки.

 

Нагадаємо, 10 грудня представники СБУ і Державної міграційної служби вимагали від грузинських журналістів в триденний термін залишити Україну на підставі звернення заступника голови СБУ, який звинуватив їх у начебто причетності до масових заворушень та повалення державної влади.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY