detector.media
10.12.2013 14:20
«ІТАР–ТАСС» дала фальшиву новину, що правоохоронці в Києві взяли під контроль ТРК «Україна»
«ІТАР–ТАСС» дала фальшиву новину, що правоохоронці в Києві взяли під контроль ТРК «Україна»

Російська інформаційна агенція «ІТАР-ТАСС» увечері 9 грудня оприлюднила фейкову новину під заголовком «Співробітники правоохоронних органів взяли під контроль будівлю телерадіокомпанії "Україна" на Хрещатику».

 

Згідно з матеріалом «ІТАР-ТАСС», телерадіокомпанія розташована в будинку № 24 по вулиці Хрещатик у безпосередній близькості від захопленого демонстрантами будівлі мерії. У дворі будівлі розташувалася група міліціонерів.

 

Далі агенція цитує офіцера внутрішніх військ, який повідомив, що вони підтримують порядок і стоятимуть стільки, скільки буде потрібно, і що їх підрозділ прибув з Криму.

 

«Тим часом Хрещатик на перетині з вулицею Богдана Хмельницького перекритий спорудженою вночі барикадою, по різні сторони якої стоять співробітники міліції і опозиціонери. У другому ряду уздовж барикади вишикувалися з одного боку міліцейські автобуси, з іншого - джипи і мікроавтобуси приватних фірм, які сюди підігнали маніфестанти», - повідомляє «ІТАР-ТАСС».

 

 

Відповідно агенція оприлюднила фальшиву інформацію, оскільки за адресою Хрещатик, 24 немає телерадіокомпанії «Україна», і ніякого взяття ТРК під контроль не було.

 

В Україні є одна телерадіокомпанія «Україна», яка входить до медіа групи «Україна», і розміщується вона за адресою: Київ, вул. Героїв космосу, 4, в районі Борщагівки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY