detector.media
10.12.2013 13:16
СБУ вимагає депортувати грузинських журналістів нібито за причетність до повалення влади
СБУ вимагає депортувати грузинських журналістів нібито за причетність до повалення влади

СБУ та Державна міграційна служба вимагають, щоб грузинські журналісти, які приїхали висвітлювати події, пов'язані з євромайданами, протягом трьох днів залишили територію України. Про це журналіст грузинського телеканалу «Табула» Дмитро Аваліані повідомив голові Комітету з питань свободи слова та інформації Миколі Томенку.

 

За його словами, представників грузинських ЗМІ хочуть депортувати на підставі звернення заступника голови СБУ про їх нібито причетність до масових заворушень та повалення державної влади.

 

У коментарі «Телекритиці» Дмитро Аваліані зазначив, що у представників СБУ і  Держміграційної служби є список журналістів, яких треба депортувати. «Вони не показали документ, згідно з яким нас хочуть депортувати, тільки зачитали  його», - сказав журналіст.

 

Він уже звернувся по допомогу до посольства Грузії в Україні та Комітету з питань свободи слова та інформації. Дмитро Аваліані сказав, що з Грузії до України приїхало чимало журналістів, зокрема три чи чотири телеканали прислали по дві знімальні групи.

 

«Я звернувся до голови Служби безпеки України з вимогою пояснити причину депортації грузинських журналістів, які забезпечують прямі включення та інформують мешканців Грузії про ситуацію в України, і в такий спосіб виконують свої професійні обов'язки. Попередньо можна сказати, що після того, як під час розгону євромайдану постраждали більше 50 українських та іноземних журналістів, очевидно, що влада катастрофічно боїться об'єктивної інформації про те, що відбувається в Україні, а також не хоче, щоб цю інформацію знали за кордоном», - зазначив Микола Томенко.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у Державної міграційної служби і СБУ. Наразі прес-служба на телефонні дзвінки не відповідає.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY