detector.media
09.12.2013 19:21
Затримали адвоката Андрія Дзиндзі з «Дорожнього контролю»
Затримали адвоката Андрія Дзиндзі з «Дорожнього контролю»

У понеділок затримали адвоката арештованого активіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі Віктора Смолія. Про це повідомив головний редактор «Дорожнього контролю» Олексій Кирієнко в ефірі «Громадського телебачення», пише «Українська правда».

 

За його словами, Смолій поїхав у прокуратуру разом з одним з активістів, яких побили 30 листопада на майдані. Після слідчих дій адвокат зайшов в управління УБОЗу до слідчого, щоб з'ясувати деталі справи Андрія Дзиндзі. «Він туди зайшов о 15.02 і вже звідти не виходив», - повідомив журналіст. З паном Смолієм намагались зідзвонитись, але він на зв'язок не виходив.

 

Як з'ясували друзі і дружина в УБОЗі, адвоката затримали. «Йому інкримінують замах на життя судді. По суду, який був над Дзиндзею», - розповів співрозмовник. «Він не нападав на суддю. Ми думаємо, що це йде спеціальне затримання, щоб і Дзиндзю залишити без захисту, і самого Віктора закрити. Це починаються репресії, що допомагають людям, які беруть участь в Майдані», - додав він.

 

Нагадаємо, 6 грудня Шевченківський районний суд міста Києва арештував на два місяці журналіста й активіста сайту і громадської організації «Дорожній контроль» Андрія Дзиндзю. Присутні в залі накинулися на суддю Володимира Бугіля, їх стримали працівники спецпідрозділу «Грифон».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY