detector.media
09.12.2013 18:36
Іноземні журналісти у Києві, що знімають Євромайдан, шоковані діями правоохоронців – канал «Інтер»
Іноземні журналісти у Києві, що знімають Євромайдан, шоковані діями правоохоронців – канал «Інтер»

Для висвітлення подій під час протестів Євромайдану до Києва з'їхалася велика кількість журналістів з Польщі, Норвегії, Румунії, Словаччини та інших країн. Вони шоковані діями правоохоронців проти мітингувальників у ніч на 30 листопада та 1 грудня. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Інтер», що вийшов в ефір програми «Подробности недели» 8 грудня.

 

Підготувала сюжет кореспондент каналу Алла Матюшок.

 

Багато журналістів поселились в готелі «Україна», що на Майдані Незалежності. ЗМІ деяких країн - Іспанії, Польщі, Росії - навіть пригнали до України ПТС, щоб оперативно вести трансляцію.

 

За інформацією каналу, найважче працювати колегам з російських проурядових каналів. Деякі з них скаржаться, що працюють під тиском: у московських редакція від них нібито вимагають зменшувати масштаби протестів.

 

До України приїхало багато іноземних журналістів, які працювали в гарячих точках і в умовах бойових дій, але вони вражені жорстокістю дій спецпризначенців.

 

«Це типова пострадянська країна, де били журналістів, - каже грузинський журналіст Раті Муджирі. - Я бачив, як били журналістів, але щоб добивали ногами лежачих...».

 

З Польщі приїхало шість знімальних груп, коли дізналися, що побили польського журналіста Павела Пєньонжека. За словами польських колег, в Польщі - це новина номер один.

 

Польського журналіста Павела Пєньонжека правоохоронці побили 1 грудня

 

Журналіст американської газети «Лос Анжелес Тайм» Сергій Лойко, що працював у гущі подій на Банковій, зазначив: «Головна задача журналіста на полі бою - не вмерти, а залишитися живим. Була одна велика провокація. Я це раніше бачив і в Росії, і в Білорусі. Один і той самий сценарій. На заході поліцейські служать правопорядку, а тут "Беркут" бив усіх підряд».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY