detector.media
09.12.2013 11:31
Громадська організація «Детектор медіа» запустила сайт проекту MYMEDIA (ВІДЕО)
Громадська організація «Детектор медіа» запустила сайт проекту MYMEDIA (ВІДЕО)

На сайті mymedia.org.ua  зібрано інформацію про можливості для журналістів - конкурси, гранти, освітні проекти, що реалізуються в рамках MYMEDIA.

 

MYMEDIA - чотирирічна програма підтримки розвитку незалежних ЗМІ України, Білорусі, Молдові, Грузії, Вірменії, Азербайджані та Туреччині, яка фінансується Міністерством іноземних справ Данії.

 

«Данія запровадила програму підтримки медіасфери у Східній Європі ще 2008 року. Зараз розпочинається третя фаза проекту, яка включає в себе і Україну. На проект, періодом з 2013 до 2016 року, країна виділила дев'ять мільйонів євро. Це спільні кошти на розвиток незалежних ЗМІ у всіх семи країнах-учасницях проекту»,розповів Міхаель Шур, керівник департаменту європейського добросусідства Міністерства іноземних справ Данії, 4 грудня під час презентації проекту MYMEDIA. 

 

Журналістські та громадські організації з семи країн реалізують у рамках програми MYMEDIA власні проекти. Вони самостійно визначають їхній формат і тематику відповідно до тих проблем, які є безпосередньо в їхній країні або регіоні. Єдина вимога - ці проекти мають відповідати цілям програми MYMEDIA.

 

Таких цілей три: підтримка плюралістичного медійного середовища; зміцнення незалежних медіа та медійних інституцій; підвищення якості та збільшення аудиторії місцевих ЗМІ.

 

Перші проекти MYMEDIA стартували восени 2013 року. Приміром, Український католицький університет у вересні провів Школу міжнародної журналістики, відкриті майстер-класи відомих іноземних журналістів - Есемін Чонгар (Туреччина) і Марії Степан (Польща), а в березні 2014 організовує Міжнародний студентський медіасімпозіум, прийом конкурсних заявок на який вже розпочато.

 

Громадська організація «Детектор медіа» провела у вересні національне соціологічне опитування щодо очікувань населення України стосовно громадського мовлення.

 

Також восени стартував Objective - безстроковий конкурс на отримання фінансування журналістських розслідувань, взяти участь у якому можуть українські, білоруські та молдавські журналісти. Аналогічний конкурс запустили в Туреччині. Тоді ж у почався конкурс матеріалів про Білорусь в іноземних ЗМІ - «Білорусь у фокусі».

 

З детальною інформацією про ці та інші проекти MYMEDIA, які буде запущено у майбутньому, можна ознайомитися на сайті mymedia.org.ua у розділах «Новини», «Конкурси», «Календар подій».

 

У розділах «Статті» та «Роботи» публікуються роботи учасників та переможців конкурсів, а також тематичні статті, що просувають і розкривають ті теми, ідеї та цінності, які закладені в основу місії проекту MYMEDIA.

 


 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY