detector.media
06.12.2013 17:21
Віталій Гайдук продав «Еволюшен Медіа». Юлія Литвинова та Сергій Скрипник залишили компанію
Віталій Гайдук продав «Еволюшен Медіа». Юлія Литвинова та Сергій Скрипник залишили компанію
У Сергія Курченка заперечують, що його структури придбали «Еволюшен Медіа»

Бізнесмен Віталій Гайдук продав медіахолдинг «Еволюшен Медіа», що видає тижневик «Коментарі», англомовне видання Kyiv Weekly, а також володіє порталами Comments.ua, UGMK.info, фотоінформаційним агентством PHL. Унаслідок зміни власника компанію залишили генеральний директор Юлія Литвинова, яка працювала в холдингу 10 років, та її заступник Сергій Скрипник. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила пані Литвинова.

 

Два тижні тому пані Литвинова отримала офіційне підтвердження того, що в компанії змінилися власники. Після цього вона передавала справи представникам нових власників. За її словами, з грудня вони з паном Скрипником вже не працюють в «Еволюшен Медіа».

 

«Зі мною комунікували тільки люди, які називали себе "фронтменами". Це були юристи чи люди, наближені до юриспруденції. Я навіть не знаю їхніх прізвищ, вони не представлялися. Вони довели до мого відома, що власники компанії змінилися і що вони нових власників фронтують (є ширмою для них. - ТК). Цим "фронтменам" я й передавала справи. Я за два тижні завершила всі процедури, і тепер новий власник, очевидно, визначиться з новою стратегією компанії, з новим курсом розвитку і з новим менеджментом», - розповіла пані Литвинова.

 

Хто саме став новим власником «Еволюшен Медіа», пані Литвинова, з її слів, достеменно не знає. За інформацією джерел «Детектор медіа», «Еволюшен Медіа» придбали люди, наближені до влади, про що свідчить обкладинка останнього випуску газети «Коментарі» за 6 грудня, де зображено трьох лідерів опозиції під заголовком «Отреволюционерились?!». Інші джерела стверджують, що «Еволюшен Медіа» придбали структури Сергія Курченка. Однак у прес-службі холдингу пана Курченка «ВЕТЕК-Медіа» «Детектор медіа» сказали, що це неправда.

 

Обкладинка свіжих «Коментарів», які готувалися вже під контролем нових власників

 

«Я можу тільки здогадуватися з непрямих ознак, хто є кінцевим власником компанії, - каже пані Литвинова. - Так, зі мною комунікували юристи, які серед дуже багатьох клієнтів обслуговували "Брокбізнесбанк". Чи означає це чи не означає вищезгаданого пана? Кінцевого бенефіціара визначити не так легко».

 

Слід відзначити, що в Єдиному державному реєстрі, де в тому числі вказуються власники компаній, «Детектор медіа» наразі не вдалося знайти ТОВ «Еволюшен Медіа» ані за назвою, ані за кодом ЄДРПОУ.

 

Крім Юлії Литвиненко і Сергія Скрипника нині поки що ніхто не залишає «Еволюшен Медіа». З вихідних даних «Коментарів» за 6 грудня очевидно, що керівництво холдингу поки не призначено.

 

Головним редактором «Коментарів» залишається Тетяна Мокротоварова. На прохання «Детектор медіа» прокоментувати зміни в компанії вона сказала, що «не володіє інформацією з цього приводу».

 

Джерела «Детектор медіа» в «Еволюшен Медіа» кажуть, що редакціям поки не представляли нових власників і нового керівництва. Про їхні плани розвитку «Еволюшен Медіа» також наразі невідомо. За даними джерел, може йтися як про оптимізацію бізнесу, так і про додаткові інвестиції.

 

Сама Юлія Литвинова поки що відпочиває. Надалі вона не виключає, що спробує себе в новій якості, наприклад, у готельному, а не медійному бізнесі. «Я зараховую себе до команди Віталія Гайдука, і якщо будуть яскраві проекти, цікаві капітану, буду розглядати пропозиції», - додала пані Литвинова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY