detector.media
06.12.2013 16:40
Дзиндзя каже що не керував бульдозером, а лише заліз на нього, щоб зробити гарне відео
Дзиндзя каже що не керував бульдозером, а лише заліз на нього, щоб зробити гарне відео

Журналіст і активіст сайту й громадського руху «Дорожній контроль» Андрій Дзиндзя каже, що не керував бульдозером під час штурму Адміністрації президента 1 грудня, а виліз на нього тільки тому, що звідти був гарний ракурс для зйомки. Про це він сказав під час перерви в Шевченківському райсуді міста Києва, де розглядають справу про визначення йому запобіжного заходу, яку можна переглядати в прямому ефірі Hromadske.tv.

 

«Я як журналіст проводив зйомку, усе знімав на камеру. Я не керував тим транспортом, я виліз, щоб зробити гарне відео», - сказав він.

 

Адвокат журналіста Віктор Малій зазначив, що Андрію Дзиндзі не вручили повідомлення про підозру.

 

Зараз у Шевченківський райсуд приїхала «швидка допомога». Лікарі просили присутніх у залі засідань вийти, щоб вони мали змогу оглянути журналіста. Однак присутні - депутати, журналісти й активісти - не хочуть виходити, оскільки побоюються, що пана Дзиндзю знову кинуть в автозак і кудись відвезуть. Тому лікарі оглядають затриманого в їхній присутності.

 

За словами лікарів, у пана Дзиндзі наявні забої рук і ніг, а струсу мозку немає. Адвокат наполягає, щоб журналісту зробили магнітно-резонансну томографію.

 

Нагадаємо, Андрія Дзиндзю затримали 5 грудня як людину, яка «причетна до подій, пов'язаних з бульдозером». За інформацією колег, пана Дзиндзю побили правоохоронці.

 

Сьогодні, 6 грудня, відбувається засідання Шевченківського районного суду міста Києва з обрання запобіжного заходу для Андрія Дзиндзі.

 

За інформацією МВС, двом затриманим (один з яких Андрій Дзиндзя), які фігурують в епізоді з появою бульдозера поблизу Адміністрації президента пред'явлено повідомлення про підозру.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY