detector.media
05.12.2013 13:03
До міліції надійшла 31 скарга від журналістів, що постраждали на акціях протесту
До міліції надійшла 31 скарга від журналістів, що постраждали на акціях протесту

У період з 21 листопада по 3 грудня до міліції надійшла 31 заява від представників засобів масової інформації про вчинення проти них правопорушень на акціях протесту. Про це «Детектор медіа» повідомив начальник Управління зв'язків з громадськістю Сергій Бурлаков.

 

Найбільша кількість заяв стосувалась подій 1 грудня. В загалом після 1 грудня до міліції надійшло 24 заяви.

 

Заяви внесені до єдиного обліку кримінальних правопорушень у Печерському та Шевченківському районних управліннях міста Києва.  Також, за словами пана Бурлакова, є одне звернення від постраждало журналіста з Миколаєва.

 

«За підзвітністю справи направлені до відповідних прокуратур», - сказав він.

 

Переважно скарги стосуються перешкоджання професійній журналістській діяльності та завдання тілесних ушкоджень.

 

Нагадаємо, 30 листопада під час розгону мітингувальників на Майдані Незалежності та 1 грудня під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації президента, постраждало майже півсотні журналістів, як українських так і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження від дій спецзагону міліції «Беркут».

 

Прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації президента постраждали представники ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY