detector.media
04.12.2013 18:00
Волинська ОДТРК зняла новий докуфільм з серіалу про родину Косачів
Волинська ОДТРК зняла новий докуфільм з серіалу про родину Косачів

Волинська ОДТРК продовжила свій документальний серіал «Косачі і Волинь» новою стрічкою «Де пахнув сніг», що розповідає про долю молодшого брата Лесі Українки - Миколи Косача. Про це інформує прес-служба Держкомтелерадіо.

 

«Життя відомого громадського діяча Миколи Косача пов'язане з Волинню. В селі Колодяжному Ковельського району у родинному маєтку він народився, там прожив частину життя і похований на сільському кладовищі. Найяскравішою сторінкою в біографії Миколи Петровича є його діяльність в Ковельській повітовій «Просвіті», одним з засновників якої він був. За часів Першої світової війни «Просвіта» розпочала добродійну акцію - збір коштів і надання допомоги інвалідам та дітям-сиротам. Для останніх дружина Миколи Косача заснувала в Ковелі притулок», - йдеться у повідомленні Держкомтелерадіо.

 

У фільмі оприлюднені архівні матеріали  Державного архіву Волинської області і з фондів Волинського краєзнавчого та літературно-меморіального музею Лесі Українки в Колодяжному, подаються роздуми жителів села, які пам'ятають і шанують відомого односельця. Протягом екранного часу звучать вірші Лесі Українки і місцевої поетеси Євгенії Кошелюк.

 

Автор сценарію і режисер фільму Марія Андрушко, оператор Валерій Фетисов.

 

Телеглядачі області побачать документальну стрічку цими вихідними.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY