detector.media
04.12.2013 17:38
Прокуратура почала розслідувати напади на журналістів на Банковій 1 грудня
Прокуратура почала розслідувати напади на журналістів на Банковій 1 грудня

Прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації Президента постраждали представники ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

 

Досудове розслідування розпочато за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 365 (перевищення повноважень) та ч.1 ст. 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), з метою перевірки повідомлень у ЗМІ щодо перевищення службових повноважень працівниками органів внутрішніх справ та перешкоджання професійній діяльності журналістів під час масових заходів на вулиці Банковій.

 

Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження. Прокуратура обіцяє, що воно буде повне і всебічне.

 

«У зв'язку з цим звертаємось до представників засобів масової інформації з проханням сприяти слідству, не затягувати процес розслідування, не ігнорувати виклики слідчих та надавати усі дані, які можуть допомогти у встановленні істини», - наголошує прокуратура і нагадує, що слідче управління прокуратури Києва розташовано за адресою: Київ,  вул. Антоновича,114. 

 

Нагадаємо, 1 грудня, під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації Президента, постраждало майже півсотні журналістів, як українських так і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження саме від дій спецзагону міліції «Беркут».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY