detector.media
03.12.2013 18:22
Кіровоградські журналісти закликали «Беркут» не бити співробітників ЗМІ (ВІДЕО)

Журналісти Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТК) разом з колегами з друкованих видань області та власними кореспондентами телеканалу «1+1» записали відео-звернення до співробітників підрозділів міліції особливого призначення при обласних МВС України «Беркут», і тим самим виказали свою солідарність з усіма журналістами, які під час виконання свого обов'язку зазнали фізичного насилля з боку правоохоронців. Про це «Детектор медіа» повідомив Андрій Богданович, перший заступник гендиректора Кіровоградської ОДТРК.

 

У відеозверненні журналісти нагадали спецпризначенцям, що в Україні працюють сотні тисяч журналістів, які можуть бути і їхніми рідними і близькими. «Серед нас може бути твій брат, твоя сестра, батько або мати...», - йдеться  у зверненні.

 

Журналісти також нагадали про неможливість застосування правоохоронцями фізичної сили до  мирних людей. 

 

«Коли п'ятдесят журналістів постраждали за кілька днів - це, звичайно, повна фігня. І я сподіваюся, що хоч хтось з хлопців, які стоять на тій стороні, почують нас і не будуть бити людей просто так,  і взагалі не будуть бити людей», - заявив Андрій Богданович, що став ініціатором акції.

 

«Я хочу  нагадати всім, хто має забезпечувати охорону порядку, що лікарям  і журналістам  ніколи, ні за яких обставин не заважали виконувати  їхню роботу. Тим більше не вчиняли над ними насилля», - сказав Юхим Мармер, учасник акції.

 

Відеозвернення наразі транслюється  в ефірі Кіровоградської ОДТРК, а також викладено в соціальній мережі. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY