detector.media
03.12.2013 16:24
УНІАН вимагає від Генпрокуратури розслідувати напади на журналістів
УНІАН вимагає від Генпрокуратури розслідувати напади на журналістів

Інформаційна агенція УНІАН звертається до Генеральної прокуратури з вимогою негайно розслідувати обставини нападу на журналістів та покарати винних.

 

Під час акцій протесту в Києві 1 грудня працівники спецпідрозділу МВС грубо порушили свої обов'язки, застосувавши силу проти багатьох журналістів, які виконували свої професійні обов'язки, нагадує УНІАН.

 

Зокрема, від «Беркуту» постраждав і фотограф УНІАН Євген Малолєтка. В результаті нападу бійців спецпідрозділу в нього зламана рука та розбита техніка.

 

«Я знімав першу хвилю атаки «Беркута», - розповів пан Малолєтка «Детектор медіа». - Його співробітники побачили, що я веду зйомку, і вирішили «провести профілактику». Близько десяти чоловіків били мене палицями. Я кричав: «Преса» - з'ясувалося, цим лише зашкодив собі. Дісталося мені й за те, що я був у протигазі: «Ах, ти - преса в протигазі? Отримуй!». В результаті, зламана кістка на долоні, садна, забої... На моїх колег кидалися через те, що вони вели зйомки. Через це мені й розбили камеру навмисно. Хоча, загалом, ніхто не розбирався - били всіх, хто перебував поблизу Адміністрації Президента».

 

Нагадаємо, понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві. З-поміж іншого, журналістів били бійці спецпідрозділу МВС «Беркут». Більшість постраждалих представників ЗМІ переконані, що спецзагін міліції цілеспрямовано так діяв щодо них.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY