detector.media
03.12.2013 11:47
У Черкасах співробітники ЗМІ провели акцію «Руки геть від журналістів!» (ВІДЕО)
У Черкасах співробітники ЗМІ провели акцію «Руки геть від журналістів!» (ВІДЕО)

2  грудня черкаські журналісти провели акцію протесту проти побиття мирних громадян і журналістів у Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут». Про це повідомляє інтернет-видання «Прочерк».

 

Ініціювали акцію Черкаська обласна організація НСЖУ разом з журналістами Світланою Пічугіною і Володимиром Лимаренком. На протест, що почався 17.00 біля Черкаського обласного управління МВС, прийшли співробітники майже всіх черкаських ЗМІ.

 

Журналісти розгорнули плакати з написом «Руки геть від журналістів!» та скандували «Ганьба!». Також представники засобів масової інформації принесли під двері будівлі МВС пляшки з «кров'ю». Акція мала символізувати протест проти жорстокого побиття громадян і журналістів на євромайданах країни.

 

Черкаські журналісти також підписали вимогу негайно дати правову оцінку діям спецпризначенців на Євромайдані у Києві і відкрити кримінальні справи за фактами перевищення ними службових повноважень, перешкоджання журналістській діяльності і злочинної бездіяльності правоохоронців, які не захищали мирних громадян. Заява буде направлена в Генпрокуратуру і обласну прокуратуру.

 

Співробітники черкаських ЗМІ вимагають покарання за злочини проти журналістів

 

«Сьогодні ми пригадуємо Василя Симоненка, який 45 років тому постраждав від рук озвірілих міліціонерів, що відбили йому нирки і він захворів на рак. Ми пригадуємо В'ячеслава Чорновола, який боровся за свободу слова, демократію і його загибель досі не розслідувана. Символом боротьби за демократцію став Георгій Гонгадзе. Його вбивство також не розслідувано і замовники не покарані. А нині від рук «беркутівців» постраждало 45 журналістів. Зараз вони - з розбитими головами і поламаними руками. Замість того, щоб захищати громадян, міліція їх б'є! Це неприпустимо!», - заявив Василь Трохименко.

 

Відповідальний секретар Черкаської обласної організації НСЖУ Василь Трохименко також зачитав офіційну заяву НСЖУ, в якій закликав журналістів працювати професійно й об'єктивно.

 

Під час акції із журналістами спілкувалися начальник управління громадської безпеки Володимир Іващенко та начальник сектору зв'язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Людмила Поліщук.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

 

3 грудня Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала журналістів захистити своє право на професію і професійно виконувати свій обов'язок, подаючи неупереджену і об'єктивну інформацію про події в столиці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY