detector.media
30.11.2013 17:49
Представники євромайдану у Києві розповіли дипломатам про напади на журналістів і активістів
Представники євромайдану у Києві розповіли дипломатам про напади на журналістів і активістів

Представники оргкомітету київського євромайдану провели брифінг для чільників дипломатичних місій країн Євросоюзу, США та інших держав, повідомляє прес-служба руху на підтримку євроінтеграції України.

 

Інформуючи послів щодо насильницького розгону мирної акції, розповіли, що в  багатьох регіонах за останній тиждень фізично постраждали десятки лідерів євромайданів та журналістів.

 

Попри жорсткі санкції влади, активісти мають намір продовжити протест ззавтра, 1-го грудня, з 12.00 у парку ім.Тараса Шевченка та організувати ходу до Майдану Незалежності.



Оргкомітет євромайдану закликав європейську спільноту висловити позицію з оцінкою порушень прав людини в Україні, що були були «брутально порушені» одразу по завершенню саміту Східного Партнерства у Вільнюсі, де президент України Віктор Янукович обіцяв продовження європейського курсу.

 

Як писала «Детектор медіа», напади на журналістів в Україні засудила представник ОБСЄ зі свободи медіа Дуня Міятович. Зокрема, вона акцентувала на побитті журналістів Hromadske.tv Дмитра Гнапа і Якова Любчича 29 листопада в Києві, а також другий за останні кілька днів напад на головного редактора житомирської газети «20 хвилин» Влада Пучича, що стався 28 листопада.

 

«Детектор медіа»

На фото - учасники сьогоднішньої акції на Михайлівській площі Києва, https://twitter.com/pavelsheremet

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY