detector.media
29.11.2013 19:20
Прес-служба подає неправдиву інформацію щодо брифінгу Януковича у Вільнюсі – журналіст Hromadske.tv (ОНОВЛЕНО)
Прес-служба подає неправдиву інформацію щодо брифінгу Януковича у Вільнюсі – журналіст Hromadske.tv (ОНОВЛЕНО)

Журналіст Hromadske.tv Богдан Кутєпов спростовує заяву прес-служби Президента України Віктора Януковича, що під час участі глави держави у Вільнюському саміті «Східне партнерство» брифінг для українських ЗМІ не планувався і не вносився до програми візиту. Наразі журналіст перебуває серед українських журналістів, що висвітлюють події саміту «Східного партнерства» у столиці Литви.

 

Як стверджує Богдан Кутєпов, брифінг Президента України Віктора Януковича все ж таки планувався. Причому на нього були допущені виключно українські журналісти.  

 

«Оскільки українською делегацією був заброньований зал для брифінгів, і нас пропускали сек'юріті з бейджами організаторів саміту - то, очевидно, що журналісти не самі придумали і прийшли в якесь незрозуміле порожнє приміщення, виставили камери і сіли чекати. Це ж абсурд! Нас перевіряли, чи дійсно ми "citizens of Ukraine" і т. д. І не пускали інших громадян країн! Зокрема Литви й Росії. Я маю таке пояснення. Вигідно було ізолювати таким чином усіх "проєвропейських" журналістів в окремому приміщенні. Піховшек сам особисто всіх запрошував на брифінг! А сам при цьому не пішов навіть на брифінг Баррозу. І як стало пізніше відомо, ескорт української делегації залишив територію саміту десь о 13.15. А повідомили нам про відміну лише о 13.35», - повідомляє журналіст із Вільнюсу.

 

Наразі Богдан Кутєпов  повідомив: організатори саміта підтвердили, що українська делегація планувала брифінг для українських ЗМІ президента Януковича.

 

Нагадаємо, за інформацією Hromadske.tv, Віктор Янукович у Вільнюсі мав намір провести закритий брифінг для української преси, на який не мали бути допущені литовські та російські журналісти. Однак, за даними мовника, брифінг було скасовано.

 

За даними прес-служби глави держави, з огляду на щільний графік і фіксований час вильоту, одразу після завершення зустрічей саміту Віктор Янукович попрямував на літак. Дорогою до кортежу його зустріла група журналістів. Віктор Янукович коротко поспілкувався з журналістами інформаційних агентств «Асошиейтед прес», «Блумберг» та Литовського національного телебачення, а також дав короткий ексклюзивний коментар вітчизняному інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна», уточнили в прес-службі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY