detector.media
27.11.2013 19:11
У Миколаєві депутати відмовились проводити засідання у присутності журналіста (ВІДЕО)
У Миколаєві депутати відмовились проводити засідання у присутності журналіста  (ВІДЕО)

У Миколаєві через відмову журналіста інтернет-видання «НикВести» Олега Деренюги залишити засідання постійної комісії з питань управління комунальною власністю міста депутати Миколаївської міської ради самі залишили кабінет, де проходило засідання. Про це повідомляють «НикВести».

 

Депутати перенесли своє засідання в кабінеті віце-мера міста Юрія Андрієнка.

 

Журналісту вдалося зайти до кабінету, куди депутати перенесли засідання. Як пише видання, голова комісії з питань управління комунальною власністю міста Андрій Баєв поспішив заявити, що нове приміщення вони шукали не для того, щоб обговорити важливі питання в житті міста без уваги ЗМІ, а вирішити, «в якому гастрономі брати сьогодні ввечері ковбасу».

 

Як пише видання, щоб уникнути питань, чому в робочий час чиновники знаходилися в кабінеті першого віце-мера, де займалися не питаннями місцевого самоврядування, депутати почали по черзі допитувати журналіста про причини його присутності.

 

Серед інших аргументів, чому депутати вважали небажаним присутність ЗМІ на їх засіданні, було те, що у них все одно відсутній кворум, і вони не збираються приймати ніяких рішень, а працювати у форматі «робочої групи».

 

На доводи щодо гласності роботи місцевого самоврядування і законних прав ЗМІ висвітлювати цю діяльність ні депутати, ні чиновники не реагували.

 

Закінчилося все тим, що віце-мер міста Юрій Андрієнко на наполегливе прохання голови комісії Андрія Баєва виставив журналіста за двері власного кабінету.

 

За інформацією видання, на даному засіданні віце-мер Юрій Андрієнко мав доповідати питання щодо перерозподілу повноважень між департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради і адміністраціями районів.

 

Пан Деренюга  має намір звернутися з відкритим листом до виконуючого обов'язків міського голови  Юрія Гранатурова, щоб повідомити про інцидент та запобігти  перешкоджанню діяльності журналістів, що висвітлюють роботу органів місцевого самоврядування. Також журналіст проведе консультації з юристами з приводу можливості подання заяви про порушення ст.171 ККУ щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY