detector.media
26.11.2013 12:36
Журналісти йдуть на майдан, щоб захистити своє право на слово – НСЖУ
Журналісти йдуть на майдан, щоб захистити своє право на слово – НСЖУ

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко вважає, що якщо журналісти не будуть відстоювати свою громадянську позицію і не протестуватимуть, то вони стануть «підставками для мікрофона». Про це він сказав у прямому ефірі інтернет-телебачення «Соціальна країна» 25 листопада.

 

На думку пана Томіленка, у тому, що журналісти виходять на євромайдан, можна, звісно, шукати порушення стандартів та відхід від принципів об'єктивності. Але в Україні побудована настільки некоректна модель влади, що для журналістів у критичних ситуаціях така позиція є виправданою.

 

«Звісно, не на кожному мітингу треба виступати. Але там, де є ключові для держави рішення, то на народній хвилі журналісти, виходячи на мітинги, демонструють, що вони відстоюють своє право на професію. Оскільки за останні роки ми помічаємо, як відбувається згортання цього права, зростає кількість нарікань на можливість професійної самореалізації, на тиск з боку засновників, власників, політиків, журналісти можуть демонструвати свою солідарність з людьми, з аудиторією. Журналісти йдуть на майдан, щоб захистити своє право на слово», - вважає пан Томіленко.

 

Він вважає, що професійні медіаорганізації в Україні синхронно зробили свій європейський вибір на користь професії, поваги свободи слова і прав людини.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY