detector.media
25.11.2013 17:22
«Вголос» отримало частоту у Львові завдяки консенсусу членів Нацради – Манжосов
«Вголос» отримало частоту у Львові завдяки консенсусу членів Нацради – Манжосов

ТОВ «Престайм.Ком.Юа», яке представило концепцію радіо «Вголос», отримало перемогу на конкурсі на частоту у Львові завдяки консенсусу членів Національної ради з питань телебачення радіомовлення. Про це повідомив голова регуляторного органу Володимир Манжосов, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», з яких мотивів було вирішено переголосувати за визначення переможця на частоту107,2 МГц у Львові.

 

Нагадаємо, спершу жоден з претендентів не набрав достатньої кількості голосів, а згодом Нацрада переголосувала рішення і віддала перемогу ТОВ «Престайм.Ком.Юа» зі Львова (радіо «Вголос»).

 

«Після того, як відбулось голосування по телевізійній частоті у Львові, у нас була перерва. Члени Національної ради, зважаючи на гучні заяви та ажіотаж у пресі довкола цієї частоти, зробили пропозицію обговорити цю ситуацію знову, прийти до якогось консенсусу, щоб покласти край історії з цією частотою. Тому прийшовши до такої згоди, ми повернулись до цього питання і вирішили його на користь місцевою компанії», - пояснив пан Манжосов.

 

За його словами, було вирішено підтримати радіо «Вголос» із кількох міркувань: «По-перше, це місцева компанія, по-друге, вона має хорошу програмну концепцію, по-третє, у них є інтернет-видання Vgolos.com.ua, отже вони мають досвід роботи у ЗМІ».

 

На запитання стосовно того, що сайт «Вголос», за неофіційною інформацією, належить бізнесмену, пов'язаному з ВО «Свобода», пан Манжосов додав: «Ми не керуємося при вирішенні питань тим, якій політичній силі належить видання. Ви пам'ятаєте історію з компанією ТВА з міста Чернівці. Тоді ми теж говорили про те, що нас не цікавить те, що власник компанії є одним з депутатів однієї з політичних сил. Ми розглядаємо питання діяльності компанії».

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак ознайомилась із сайтом компанії перед прийняттям рішення: «Компанія має непогану характеристику. Я запитувала нашого представника, він сказав, що компанія намагається висвітлювати політичні питання всебічно і збалансовано. Мені з першого разу здалося, що там є якийсь політичний ухил. Але потім перевіряла в нашого представника, що немає чітких характеристик, приналежності до політичної сили».

 

Також пані Мудрак імпонувало й те, що компанія впроваджує конвергентну журналістику.

 

Нагадаємо, у 2012 році у львівському інтернет-виданні «Вголос» змінились власники. За інформацію джерел Zaxid.net, новим власником є бізнесмен, пов'язаний з ВО «Свобода».

 

За інформацією сайту «Наші гроші» офіційним власником сайту «Вголос» став Володимир Андрусів, хоча за неофіційною інформацією реальним власником та інвестором є генеральний директор ТОВ «Укрнафтогазінвест» Зіновій Козицький, близький до ВО «Свобода».

 

На частоту 107,2 МГц у Львові претендували вісім компаній: Українська корпорація «Телебачення і радіомовлення "ЮТАР"», м. Київ (Kiss FM); ТОВ «Престайм.Ком.Юа», м. Львів («Вголос»); ТОВ «ТРК "Міст ТБ"», м. Львів («Радіо ZIK»); КП Державна студія «Калуське міське телебачення», м. Калуш Івано-Франківської обл. («КМТ»); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, «Українське радіо»); ТОВ «Контакт-інформ», м. Київ («Український формат», ліцензіат Національної ради з іншою програмною концепцією); Львівська ОДТРК, м. Львів («Львівське радіо») та ТОВ «Комунікаційне агентство "Сума технологій"», м. Київ (радіо «Блік»).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY