detector.media
21.11.2013 15:30
Комітет свободи слова радить парламенту привести закон про рекламу у відповідність до Європейської конвенції
Комітет свободи слова радить парламенту привести закон про рекламу у відповідність до Європейської конвенції

Комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 20 листопада розглянув поправки до другого читання законопроекту № 0940 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення)» і більшістю голосів рекомендував парламенту ухвалити його в цілому.

 

Певна дискусія розгорілася щодо частоти телевізійних рекламних блоків на годину та їхнього обсягу. Ця норма в європейському законодавстві ліберальніша, ніж в Україні. Українські законодавці неодноразово намагалися зменшити рекламні блоки на телебаченні, але галузі вдавалося відстояти свої інтереси.

 

Доповідач з цього питання голова підкомітету з питань реклами, нардеп Олена Кондратюк навела статистичні дані щодо законодавчого регулювання переривання телевізійного продукту в країнах ЄС (на прикладі Польщі) та у Російській Федерації. Аналіз цього законодавства свідчить про те, що сьогодні регулювання цього питання в Україні є складним і не відповідає сучасній практиці в ЄС та Росії. 

 

Олена Кондратюк також зауважила, що останнім часом в парламенті реєструються законопроекти, альтернативні до проекту №0944 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"» щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень (друге читання), в той час, коли вони не мають права реєструватися. Вона запропонувала Комітету звернутися до голови парламенту з проханням відреагувати на таку незаконну практику, а ці законопроекти відправити ініціаторам законодавчої ініціативи і не реєструвати їх до моменту, поки не буде розглянутий проект № 0944.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY