detector.media
20.11.2013 14:37
21 листопада – відкриття Фестивалю Ліванського кіно в Україні
21 листопада – відкриття Фестивалю Ліванського кіно в Україні

21-23 листопада в кінотеатрі «Київ» (Київ, вул. Червоноармійська, 19) пройде Фестиваль Ліванського кіно в Україні. Відкриття фестивалю - 21 листопада о 16.00 у «Червоній залі».

 

22 листопада о 12.00 відбудеться прес-конференція «Історія, сучасність та перспективи  ліванського кіно» за участю режисерів, акторів та кінокритиків із Лівану. Місце проведення - зал «Сінематика» кінотеатру «Київ», 3 поверх.

 

З нагоди 70-річчя Незалежності Ліванської Республіки українсько-ліванська продюсерська компанія «Альфа продакшн студіос» спільно з Ліванським культурно-інформаційним центром, за сприянням Міністерства культури України, Державного агентства кінематографії України, а також посольства Ліванської Республіки в Україні  проводять Фестиваль Ліванського кіно в Україні.

 

У програмі фестивалю демонстрація художніх фільмів відомих ліванських режисерів:

-«І куди ми тепер?» (2011р.), режисер Надін Лабакі. Фільм отримав приз глядацьких симпатій на кінофестиваль в Торонто, та був висунутий на премію «Оскар» в номінації - кращій фільм на іноземній мові;

-«Таксі Балад» (2011р.), режисер Даніель Йосиф;

-«Під бомбардуванням» (2007р.), режисер Філіп Арактанжі;

-«Закликання дощу» (2011р.), режисер Багіж Гжеж;

-«Чесна людина» (2012р.), режисер Жан-Клод Кудсі.

 

Акредитація ЗМІ за телефоном: 096-352-14-16, Катерина.

 

Кінематограф в Лівані існує з 1920-х років, за цей час в країні випущено більш ніж 500 фільмів. Обсяги кіновиробництва значно стримуються невеликим внутрішнім ринком, разом з тим, незважаючи на це, є цілий ряд картин ліванських кінематографістів, які   отримали гідну оцінку на міжнародному рівні.

 

Українсько-ліванська продюсерська компанія «Альфа продакшн студіос» заснована у 2007 році. Головними видами діяльності є виробництво кіно та телепродукції. Завдяки інтернаціональному складу компанія активно бере участь в розвитку українсько-арабських культурних відносин. Наступним кроком буде проведення Фестивалю Українського кіно в Лівані в 2014 році. Детальніше - на сайті компанії www.alfaproduction.com.ua.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY