detector.media
19.11.2013 12:56
Держкомтелерадіо закликає відмовитись від розважальних програм у День пам’яті жертв Голодомору
Держкомтелерадіо закликає відмовитись від розважальних програм у День пам’яті жертв Голодомору

Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення рекомендує телерадіокомпаніям не транслювати розважальних програм у День пам'яті  жертв Голодомору. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

«Телерадіокомпаніям рекомендовано внести зміни до своїх сіток мовлення відповідно до Правил ведення мовлення у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті.  23 листопада державні ТРК утримаються від трансляції комедійних фільмів та передач розважального характеру», - йдеться у повідомленні Комітету.

 

23 листопада державні мовники мають намір висвітлювати заходи з нагоди 80-х роковин Голодомору 1932-1933 рр. та вшанування пам'яті жертв трагедії.

 

В ефірі будуть показані поминальні церемонії з покладанням траурних вінків за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості, а також вшанування пам'яті померлих хвилиною мовчання, які відбудуться по всій країні. Окремі сюжети будуть присвячені заходам на території Національного музею «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» в Києві, вечорам-реквіємам, тематичним виставкам архівних документів та фотоматеріалів тощо.

 

Ці трансляції вийдуть в ефірі  Першого національного, «Українського радіо», обласних та регіональних телерадіокомпаній.

 

За пропозицією Держкомтелерадіо, у період з 22 по 25 листопада в ефірі всіх державних телерадіокомпаній з нагоди трагічної дати заплановано показ соціальних роликів, заставок, звернень до українського народу видатних діячів культури, науковців та політиків, а також демонстрація тематичних телепередач, документальних та художніх фільмів, у яких відображені історичні аспекти подій 1932-33рр. та їх вплив на становлення української державності.

 

Загалом з цієї тематики державними телерадіокомпаніями заплановано цього року видати в ефір телевізійної продукції хронометражем понад 700 годин, а радіопродукції - понад 300 годин.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY