detector.media
13.11.2013 15:06
ГПУ та РНБО мають розібратися з ліквідацією радіопередавального центру у Броварах – Томенко
ГПУ та РНБО мають розібратися з ліквідацією радіопередавального центру у Броварах – Томенко
Ліквідація центру спричинила втрату для Національної радіокомпанії більш, ніж 70% аудиторії слухачів, а держава втратила систему найбільш масового оповіщення громадян у надзвичайних ситуаціях

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до генпрокурора Віктора Пшонки та секретаря РНБО Андрія Клюєва з вимогою перевірити правові підстави та можливу корупційну складову під час ліквідації стратегічного державного підприємства «Радіопередавальний центр» у місті Бровари Київської області. Про це йдеться на персональному сайті Миколи Томенка.

 

Голова Комітету звернув увагу на те, що сьогодні не виконано доручення прем'єр-міністра України №23589/1/1 від 18 червня 2012 року щодо вжиття заходів до відновлення трансляції цим радіопередавальним центром радіопрограм, створених на державне замовлення. Натомість це стратегічно важливе підприємство «поспішно і цілеспрямовано» ліквідовується.

 

«Так, на сьогодні уже зрізаний на металобрухт унікальний антенний комплекс, у структурах виконавчої влади йде погодження документів на списання довгохвильового передавача, що працював на частоті 207 кГерц. 100 гектарів землі у центрі Броварів, на яких розташовувалися антенно-щогловий комплекс "Радіопередавального центру", в результаті корупційних оборудок опинилися у приватних руках», - повідомляє сайт народного депутата.

 

«Гучний скандал щодо земель, від яких нібито відмовилося державне підприємство, дає підстави припускати, що "Радіопередавальний центр" став заручником своєї надто привабливої для забудовників території», - припускає Микола Томенко.

 

Нардеп звертає увагу на те, що припинення роботи довго- та середньохвильових передавачів у Броварах спричинило втрату для Національної радіокомпанії України більш ніж 70% аудиторії слухачів, а держава втратила систему найбільш масового і надійного оповіщення громадян у надзвичайних ситуаціях.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY