detector.media
12.11.2013 15:25
15 листопада – допрем'єрний показ докуфільму «Блеф, або з Новим роком!»
15 листопада – допрем'єрний показ докуфільму «Блеф, або з Новим роком!»

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках програми «Сирітству-ні!» проводить допрем'єрний показ документального фільму «Блеф, або з Новим роком!» російського режисера Ольги Синяєвої.

 

Показ відбудеться о 18.30 15 листопада у  кінотеатрі «Україна» (Київ, вул. Городецького, 5).

 

Після показу фільму відбудеться обговорення фільму з режисером Ольгою Синяєвою, продюсером фільму і громадським діячем, випускником радянської інтернатної системи, експертом із соціального сирітства Олександром Гезаловим, Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком, директором фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолієм Заболотним.

 

Упродовж чотирьох років Ольга Синяєва проводила зйомки в різних інтернатних установах Росії. Знімати фільм почала незабаром після того, як сама взяла дитину з дитячого будинку. Пані Синяєва застала руйнування патронатної системи виховання в Росії і появу скандального «закону Діми Яковлєва», який забороняє громадянам США всиновлювати російських дітей.

 

Фільм «Блеф, або з Новим роком!» - це стрічка про внутрішній світ дитини-сироти, яка незважаючи на персонал, на спонсорів і гостей з іграшками, залишається самотньою. Це фільм про те, що ніколи не зможе отримати дитина в установі, про депривацію - психічний стан, викликаний позбавленням найнеобхідніших життєвих потреб. Це поняття багатогранно розкривається у фільмі. Як дитина розгойдується сама з боку в бік, щоб компенсувати таким чином материнські руки, як не отримує спілкування та уваги.

 

Це те, на що часто не звертають уваги не лише чиновники, а й більшість звичайних людей, які хочуть будувати «гарні інтернати» і привозити дітям-сиротам подарунки на свята, вбачаючи свій обов'язок і вплив на ситуацію лише в цьому. Картина показує систему дитячих будинків на пострадянському просторі зсередини, яскраво розкриває образи дітей різного віку, вихователів і директорів, волонтерів, батьків.

 

Фільм не дає готових відповідей, але змушує задуматися і закликає до дії, що систему необхідно змінювати.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY