detector.media
12.11.2013 14:21
Українсько-турецький фільм «Люби мене» отримав запрошення на два кінофестивалі у Німеччині
Українсько-турецький фільм «Люби мене» отримав запрошення на два кінофестивалі у Німеччині

Українсько-турецька стрічка «Люби мене» візьме участь у програмах кінофестивалів у німецьких містах Котбус та Мангейм. Про це повідомляє інтернет-видання «Комментарии» з посиланням на Українську кіноасоціацію.

 

Українсько-турецька стрічка «Люби мене» режисерів Марини Ер Горбач і Мехмета Багадіра Ера отримала запрошення до участі в основних програмах обох кінофестивалів у Німеччині, які пройдуть на початку листопада. Але, як повідомила продюсер фільму Олена Єршова, згідно з регламентом фестивалів , стрічки, що входять до конкурсної частини, не можуть повторюватися. Тому фільм «Люби мене» міг приймати участь у конкурсі або в Мангеймському, або в Котбуському  фестивалі.

 

За словами творців «Люби мене», колегіально було вирішено, що стрічка братиме участь у конкурсній програмі Котбуського фестивалю, який є найбільшим представницьким форумом східноєвропейського кіно.

 

Директор Одеського МКФ Денис Іванов, який цього року став членом журі кінофестивалю у Котбусі, зауважив, що конкурсна програма дуже сильна. «Мені було дуже приємно побачити серед фільмів-конкурсантів стрічку українського виробництва. Цього року Україна вперше представлена ​​у головному конкурсі, разом з фільмами колег з Росії, Польщі, Хорватії, Угорщини, Румунії та інших країн», - сказав пан Іванов.

 

Стрічка «Люби мене» розповідає історію стосунків чоловіка-турка і жінки-українки, які, незважаючи на мовний бар'єр, навчаться розуміти один одного. За словами продюсера Олени Єршової, цей фільм, насамперед , про любов, однак він зачіпає і інші сторони нашого життя. «Як відомо, існує стереотип , що слов'янські жінки їздять до Туреччини тільки для заняття секс-туризмом. Насправді багато там виходять заміж і народжують дітей. Одне із завдань нашого фільму - показати, що не всі українки -"наташі"», - сказала пані Єршова.

 

Нагадаємо, зйомки українсько-турецького фільму «Люби мене» стартували 1 лютого 2012 року у Києві. Фінансування стрічки Україна та Турція розділили між собою порівну. Українське Держкіно на виробництво картини виділило 7 млн. грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY