detector.media
07.11.2013 14:31
12 листопада - прес-конференція «Рейтинг свободи ЗМІ в країнах Східного партнерства напередодні Вільнюського саміту»
12 листопада - прес-конференція «Рейтинг свободи ЗМІ в країнах Східного партнерства напередодні Вільнюського саміту»

12 листопада о 10:00 в прес-центрі Інформаційного агентства «Українські новини» відбудеться прес-конференція «Рейтинг свободи ЗМІ в країнах Східного партнерства напередодні Вільнюського саміту».

 

На конференції ВГО «Інтерньюз- Україна» представить результати другого виміру Індексу свободи медіа в країнах Східного партнерства: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна.
  


Також будуть оприлюднені дані нових рейтингів «Топ-3 події , які сприяли розвитку та захисту свободи ЗМІ регіону» і «Топ-3 події, які перешкоджали становленню вільних медіа регіону» за останній квартал. Результати досліджень були отримані в рамках моніторингу свободи медіа країн Східного партнерства за липень-вересень року ( другий вимір). Моніторинг проводиться проектом «EaP East Media Freedom Watch. Моніторинг свободи медіа країн Східного партнерства» за підтримки Європейського Союзу.

 

Відповідно до першого заміру свободи медіа в регіоні (березень - червень), першість отримала Грузія, Україна посіла лише четверту сходинку.

 

Під час прес-конференції обговорюватимуться питання: Чи вдалося нам зміцнити свої позиції в медіасфері напередодні Саміту Східного партнерства у Вільнюсі? Чи відповідають умови роботи українських медіа європейським стандартам? Які основні тенденції становлення незалежних ЗМІ регіону?

 

У роботі прес-конференції візьмуть участь експерти:

-Золтан Салаї, керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні;

-Андрій Кулаков, програмний директор ВГО «Інтерньюз-Україна»;

-Діана Дуцик, головний редактор проекту Детектор медіа інтернет-видання «Детектор медіа»;

-Наталія Сад, координатор проекту ВГО «Інтерньюз-Україна»;

-Анатолій Марциновський, головний редактор сайту проекту.

 

З питань акредитації треба звертатися до Наталії Сад за телефоном: (050) 930-84-39 або e-mail: nsad@internews.ua. Організатори просять акредитуватися до 17:00 11 листопада.

 

Адреса прес-центру: Київ, метро «Палац спорту», вул. Еспланадна, 20 (1 поверх).

 

Проект «EaP East Media Freedom Watch Моніторинг свободи медіа країн Східного партнерства» покликаний сприяти захисту свободи слова та медіа в країнах шістки шляхом підвищення обізнаності громадськості на регіональному та міжнародному рівнях щодо ситуації зі свободою ЗМІ та журналістами регіону. Проект реалізується ВГО «Інтерньюз - Україна» за підтримки Європейського Союзу та у співпраці з провідними медійними неурядовими організаціями: Єреванським прес-клубом (Вірменія), Спілкою журналістів «Ені Несиль» (Азербайджан), Асоціацією «Зелена Хвиля» (Грузія), Центром незалежної журналістики (Молдова) та партнерами з Білорусі. Більше про проект http://mediafreedomwatch.org/ru/

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY