detector.media
06.11.2013 16:52
Комітет свободи слова не підтримав закон «свободівця» про заборону спонсорства алкогольних брендів
Комітет свободи слова не підтримав закон «свободівця» про заборону спонсорства алкогольних брендів

Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України не підтримав законопроект «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо посилення боротьби зі зловживанням у сфері продажу споживання і реклами пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв» (№2062), яким пропонувалось заборонити спонсорство алкогольних брендів на телебаченні, радіо та на масових заходах. Таке рішення члени Комітету прийняли на засіданні  6 листопада.

 

Законопроект був внесений народним депутатом Михайлом Головком (ВО «Свобода»)..

 

Парламентар пропонував внести зміни до статті 22 закону України «Про рекламу», замінивши слово «дозволяється» на «забороняється спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів та послуг, під якими випускається пиво та алкогольні напої».

 

Член комітету Олена Кондратюк під час розгляду цього питання нагадала, що існує альтернативний законопроект, внесений нардепами Миколою Томенком та Андрієм Шевченком, який також пропонує зміни до закону «Про рекламу» і регулює спонсорство алкогольних брендів. Зважаючи на це, депутати вирішили  не підтримувати цей законопроект.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Українина своєму засіданні 24 жовтня підтримав законопроект проти реклами на вікнах у транспорті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY