detector.media
04.11.2013 12:57
Депутат вимагає від «Наших грошей» спростування інформації та 20 тисяч гривень
Депутат вимагає від «Наших грошей» спростування інформації та 20 тисяч гривень

Керівник ПАТ «Рівнегаз» і депутат Рівненської обласної ради Петро Дубас подав судовий позов на головного редактора інтернет-сайту «Наші гроші» Олексія Шалайського з метою домогтися «захисту честі та гідності». Про це повідомляє інформаційне агентство «Ого».

 

Приводом для позову депутата облради стала новина на сайті «Наші гроші» від 3 вересня  ««Не-Дубасівські» фірми розпиляли 9 мільйонів на школу, вдвічі дешевшого бютівця викинули за довідку». У цьому матеріалі є згадка про фірму «Опорядрембуд», засновником якої Тамара Дубас, дружина депутата.

 

У позивних вимогах Петро Дубас просить суд захистити його честь та гідність, спростувати інформацію на сайті та забов'язати відповідача виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі 20 тис. грн.

 

Перше засідання суду відбулося 1 листопада. Петро Дубас на засідання суду не прийшов, його інтереси представляла адвокат Лариса Титарчук. Представника від фірми «Опорядрембуд» також не було.

 

У день судового засідання рівненські журналісти та громадські активісти організували акцію протесту «Не віддамо гідність Дубасу». Фоторепортаж із події можна переглянути на сайті «Ого».

 

У ході засідання суд, на прохання адвоката Олекси Шалайського Тетяни Голубокої, долучив до справи публікацію «Дубас і компанії», де описані зв`язки сім`ї Дубасів з фірмами, що часто виграють тендери на будівництва в Рівненській області.

 

По завершенні засідання журналісти звернулися до представниці Петра Дубаса Лариси Титарчук з проханням прокоментувати позицію позивача, проте вона від коментарів відмовилась.

 

Чергове засідання суду відбудеться 18 листопада.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY