detector.media
01.11.2013 13:38
До 7 листопада – відбір до Школи медичної журналістики НСЖУ «Особливості життя з цукровим діабетом»
До 7 листопада – відбір до Школи медичної журналістики НСЖУ «Особливості життя з цукровим діабетом»

Національна спфлка журналістів України (НСЖУ), Громадська Спілка «Міжнародний клуб лікарів і Фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» за підтримки Міністерства охорони здоров'я України запрошують представників ЗМІ на черговий модуль Школи медичної журналістики, присвяченої темі захворюваності на цукровий діабет.

 

Дводенний навчальний семінар відбудеться 14-15 листопада у Києві. Місце проведення - ІА «Укрінформ».

 

Цукровий діабет посідає третє місце в Україні за поширеністю, після серцево-судинних та онкологічних хвороб. В Україні понад 1 мільйон 200 тисяч осіб мають такий діагноз. Тому, як стверджують фахівці, вкрай важливо поліпшувати просвітницьку роботу серед населення. Ці та інші питання стануть предметом розгляду під час Школи медичної журналістики. З учасниками буде проведено практичне заняття «Поговоримо про діабет», під час якого у форматі інтерактивної настільної гри журналісти ознайомляться з особливостями життя з цукровим діабетом: принципами самоконтролю, особливостями харчування, поведінки тощо.

 

В рамках Школи відбудеться прес-тур до одного з медичних закладів, де працює «Школа діабету». Журналісти зможуть взяти участь в уроці для пацієнтів, котрі мають діагноз цукровий діабет, а також поспілкуватися з хворими.

 

Крім цього, у рамках дводенного модулю відбудуться майстер-класи відомих журналістів щодо особливостей роботи з медичною і соціальною тематикою, практичні заняття з авторитетними медіатренерами.  Медіатренери Школи: перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, доцент кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики Київського національного університету Людмила Федорчук. Майстер-класи проведуть: продюсер TV Reuters в Україні Сергій Каразій та юрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін.

 

До участі у Школі медичної журналістики запрошуються журналісти регіональних та національних медіа, які цікавляться медичною тематикою. Семінар проводиться безкоштовно, учасникам відшкодовують кошти за проїзд та забезпечують проживання і харчування. Кожен учасник Школи медичної журналістики отримує додаткові матеріали від фахівців та посібник про особливості висвітлення медичної тематики у ЗМІ. 

 

Конкурсний відбір триває до 7 листопада.

 

Охочі взяти участь у Школі медичної журналістики мають подати на адресу організаторів oblik@nsju.org лист, у якому необхідно зазначити ПІБ, назву ЗМІ, досвід підготовки матеріалів з медичної тематики, електронну адресу та контактний номер телефону.

 

Інформація щодо організаційних питань за телефонами:  (044) 234-52-09, (044) 235-87-66 (Ярослава).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY