detector.media
30.10.2013 14:14
Український «Голос столиці» очолив топ-менеджер «Голоса России»
Український «Голос столиці» очолив топ-менеджер «Голоса России»

Головним редактором радіостанції «Голос столиці» став Максим Еріставі. Пан Еріставі буде також керувати інтернет-проектом «Голосу столиці» - порталом newsradio.com.ua. Про це повідомляє прес-служба радіостанції.

 

До призначення в Україні пан Еріставі обіймав посаду керівника прямого ефіру англійського мовлення російської державної радіостанції іномовлення «Голос России» у Москві. Пану Еріставі 28 років, свою кар'єру він розпочинав у команді «Радіо Свобода». Згодом працював регіональним продюсером для The New York Times і співпрацював з Al-Jazeera English.

 

До виконання нових обов'язків пан Еріставі приступив 21 жовтня. «Це нова посада, - розповів він у коментарі «Детектор медіа». - Раніше були окремо посади головного редактора радіостанції та головного редактора веб-сайту. Ці люди залишаються в команді, але на позиціях заступників головного редактора».

 

Заступником головреда з радіоефіру став Ігор Лемешко, заступником з інтернету - Ксенія Михневич, повідомив пан Еріставі.

 

Попри зміну керівництва «Голос столиці» не очікують радикальні зміни формату, зауважують у прес-службі. «Ми вже побудували унікальний для України бренд - повністю новинне радіо, де всього за 20 хвилин ти можеш дізнатися всі основні новини. Ми організували найбільшу кореспондентську мережу серед українських медіа: такої кількості іноземних бюро і спеціальних кореспондентів немає ні в місцевого радіо, ні в місцевого ТБ. Тепер час закріпити обраний формат та агресивно нарощувати цільову аудиторію», - заявив пан Еріставі.

 

Зі слів нового головного редактора першим пріоритетом у його роботі є кристалізація формату, який передбачає «всі новини за 20 хвилин». «У нас найсвіжіші breaking news та ексклюзивні спікери. Ця ніша недостатня зайнята як в українському радіоефірі, так і в телевізійному», - зауважив пан Еріставі.

 

Другий пріоритет - розвиток інтернет-майданчика. Новий головний редактор «Голосу столиці» хоче закріпити позиції радіостанції в інтернеті з огляду на глобальний тренд відходу слухачів з ефіру в інтернет. «На сайті вже можна знайти мультимедійний продукт. Ми вже зараз тестуємо відеотрансляції зі студії. Плануємо зміни в дизайні, щоби покращити мультимедійну складову», - повідомив пан Еріставі.

 

«Голос столиці» був частиною радіогрупи УМХ (Українського медіахолдингу, UMH). На запитання «Детектор медіа» чи продовжує «Голос столиці» входити в УМХ, пан Еріставі уточнив, що «ми є частиною УМХ на партнерських засадах».

 

Нагадаємо, що 21 червня було офіційно повідомлено, що 98% UMH group купує група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угоду планують повністю закрити в першій половині 2014 року, однак СЄПЕК хотів зробити це раніше - у жовтні 2013-го. Тим часом Сергій Курченко створив нову структуру «ВЕТЕК-Медіа», яку очолив російський топ-менеджер Юрій Ровенський. До нової структури має увійти UMH group.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY