detector.media
30.10.2013 12:52
У «Четвертій Вежі» на ICTV розпочали підготовку другого сезону
У «Четвертій  Вежі» на ICTV розпочали  підготовку другого сезону

Команда «Четвертої Вежі» (ICTV) підбиває перші підсумки.  Цього понеділка вийшла в ефір остання програма першого сезону, і отриманий резонанс перевищив усі очікування.

 

«Ми взялися за абсолютно унікальний  формат. Він не куплений. І не змальований із закордонних каналів.  Він народжений у нашій редакції, напрацьований з власного досвіду.  Звісно, я переживала за результат і була дещо шокована, коли після перших ефірів нас просто накрило хвилею телефонних дзвінків та листів. Ми переконалися,що формат дійсно працює!» - каже керівник редакції публіцистичних програм Оксана Соколова.

 

Те, що в програмі не просто показують розслідування, а добиваються конкретних результатів, багатьом додало надії. Люди почали навіть просто приїжджати  під телеканал і чекати репортерів «Четвертої вежі».

 

«Одна жінка привезла із собою сумку-кравчучку, повну документів. Це все - її судова тяганина... Історій, коли  людей просто «відфутболюють» чиновники, прокуратура, а особливо міліція - просто безліч! Часто журналісти для них - остання надія», - каже репортер проекту Станіслав Мельничук.  

 

Особливий резонанс викликав третій випуск «Четвертої вежі», у якому йшлося про жахливу історію в Артемівську, коли  пітбуль  буквально пошматував  п‘ятирічну дитину. А його господар тримав в страху всю вулицю. Команді програми  вдалося здійснити  те, чого люди  добивалися роками - змусити виконавчі служби вилучити небезпечного бійцівського собаку.  А  прокуратуру  - відновити  кримінальну справу щодо його господаря.  Міліція вже закрила її та планувала  зам‘яти.

 

«Нині батьки дівчинки розповідають, що нарешті  перестали боятися виходити з дому. Після програми вони повірили в свої сили і тепер відстоюють свою правду далі: судяться за компенсацію. Бо дитині потрібна наступна операція», - розповідає репортер проекту Юлія Вернігор.

 

У Житомирській історії, про яку писали багато видань, «Четвертій вежі» вдалося домогтися того, аби чотирирічну онуку повернули рідній  бабусі. Дитину забрали у притулок соціальні служби. Але журналісти програми  довели у суді, що чиновники не праві.  Історія виявилася настільки драматичною, що, коли після рішення суду Лізу забирали у з притулку додому, плакали всі: і розчулена бабуся, і щаслива Ліза, і вся знімальна  група.

 

«Жодна історія, про яку розповідала програма, не залишається без уваги і після ефіру. Ми продовжуємо працювати з юристами, відстежувати обіцянки чиновників та правоохоронців. Скажімо, у справі  із мешканкою Запоріжжя, у якої аферисти обманом відібрали квартиру, нам вдалося відмінити рішення усіх попередніх судів. Дівчину тепер не викидають на вулицю.  Але попереду  ще завершальний крок у суді. І ми працюємо над цим разом із адвокатами», - каже ведучий проекту Олександр Пабат.

 

На початку програми у розробці команди було десять тем. Нині їх вже десятки. Але автори проекту мають намір не відступати від початкової  мети: не просто проводити розслідування, а добиватися реального результату. Нехай невеликої, але все ж допомоги героям сюжетів.

 

«Справ стало настільки багато, а процедура  ухвалення чиновницьких та судових рішень виявилася настільки повільною, що одного дня перед нами постало питання:  видавати  в ефір просто розслідування  без вирішення проблеми, або все-таки зосередитися на результаті. Ми обрали останнє, бо працюємо не для красивої картинки. Хоч ми і телевізійники. Але вона для нас -  лише форма. А суть в тому, що ми хочемо довести: справедливість таки існує», -  каже виконавчий продюсер проекту Олександр Ільїних.

 

Тож, завершивши перший сезон, команда «Четвертої вежі» зосередилася на розслідуванні нових справ і  завершенні вже розпочатих.  Усі результати  будуть показані в другому сезоні, який вийде в ефір наприкінці зими.  

 

Нагадуємо, щоб стати учасником проекту, розкажіть свою історію в листі за адресою: help.ictv @ gmail.com.

 

Прес-служба каналу ICTV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY