detector.media
25.10.2013 14:19
Мер Запоріжжя при появі знімальної групи «Інтера» викликав міліцію
Мер Запоріжжя при появі знімальної групи «Інтера» викликав міліцію

24 жовтня міський голова Запоріжжя  Олександр Сін відмовився спілкуватися з оглядачем програми «Подробности» телеканалу «Інтер» Романом Бочкалою. Коли знімальна групи телеканалу зайшла до його кабінету, він викликав міліцію. Про це повідомляє «Голос Запоріжжя».

 

Прес-служба міського голови на своєму сайті заявляє про те, що 24 жовтня в кабінет Запорізького міського голови попри протести секретаря увірвалися члени знімальної групи «Інтера» з вимогою дати їм інтерв'ю.

 

«З причини того , що міський голова був у цей час зайнятий, їм було запропоновано почекати в приймальні і зустрітися спочатку з керівником прес-служби, на що вони відповіли відмовою, і залишили кабінет міського голови тільки в супроводі чергового міліціонера. Через кілька хвилин, коли міський голова звільнився, його секретар спробувала запросити їх до мера через чергового міліціонера, однак від цього журналісти відмовилися, мотивуючи тим , що потрібно було з ними розмовляти тоді, коли вони цього хотіли, а тепер вже пізно», - йдеться у повідомленні мерії.

 

Прес-служба міського голови розцінює подібні дії знімальної групи, « як провокацію, і сподівається, що надалі журналісти дотримуватимуться елементарних норм не тільки журналістської, а й загальноприйнятої етики».

 

У коментарі «Голосу Запоріжжя» журналіст «Інтера» Роман Бочкала розказав, що ситуація з відвідинами мерії була іншою. Заяву прес-служби він назвав відвертою брехнею і зазначив, що  чиновники мають вибачитись перед знімальною групою.

 

«Ми прийшли в міську мерію, бо готували сюжет про «смотрящого» у Запоріжжі Євгена Анісімова. За даними ЗМІ, Олександр Сін причетний до справ банди «наглядача», і ми хотіли отримати коментарі з цього приводу від мера. У приймальні чиновника нам повідомили, що він зараз зайнятий. Ми спокійно дочекалися, поки з кабінету вийде його помічник і, попередивши ще раз про свій візит, зайшли в кабінет до Сіна. Я з ним привітався, представився і повідомив, яке видання я представляю», - зазначив пан Бочкала. За його словами, не зважаючи, на це мер захотів викликати міліцію.

 

«Після цього в кабінет знову повернувся помічник мера і спробував закрити собою камеру, чим перешкодив моєї професійної діяльності. А коли в приміщення з'явилися охоронці - ми пішли, бо було ясно, що Олександр Сін давати коментарі не має наміру», - додав Роман Бочкала.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY