detector.media
25.10.2013 13:28
29 жовтня - презентація моніторингу «Детектор медіа» «Європейські стандарти журналістики у новинах загальнонаціональних телеканалів»
29 жовтня - презентація моніторингу «Детектор медіа» «Європейські стандарти журналістики у новинах загальнонаціональних телеканалів»

29 жовтня «Детектор медіа» запрошує журналістів на презентацію моніторингу новин та дискусію на тему: «Європейські стандарти журналістики у новинах загальнонаціональних телеканалів».

 

За місяць до Вільнюського саміту сайт «Детектор медіа» представить результати моніторингу загальнонаціональних телеканалів за 9 місяців року.

 

Українська влада чітко визначила про європейську мету: від підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС до повноправного членства в Європейському Союзі. Це означає, що Україна й українці  приєднуються до загальноєвропейських цінностей. А журналісти - до європейських стандартів виготовлення новин. Чи так буде?

 

Моніторинг теленовин, що його вже багато років проводять експерти «Детектор медіа» спільно з «Інтерньюз-Нетворк», свідчить: рівень дотриманням ключових стандартів в українських телевізійних новинах стабільно знижується останні кілька років. Найгірша ситуація із дотриманням стандартів: баланс думок, повнота інформації та відокремлення фактів від коментарів. Що можна зробити, аби «європеїзувати» українські теленовини, аби у випусках рівноцінно була представлена влада та опозиція, не стало татуйованих тем, щоби журналісти у новинах не робили висновки замість глядачів.

 

Учасники презентації: Наталя Соколенко, Валерій Іванов («Академія української преси»), Наталія Лигачова («Детектор медіа»), Діана Дуцик («MediaSapiens»).

 

Презентація відбудеться  29 жовтня о 10.00 за адресою: Київ, вул. Шота Руставелі, 12, Радіобар.

 

До участі в дискусії запрошуємо журналістів, редакторів, членів Нацради, викладачів та студентів факультетів журналістики, членів Комісії журналістської етики.

 

Акредитація за телефоном:  +38-097-597-13-85 або за адресою: sokol-n@ukr.net

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY