detector.media
24.10.2013 19:20
США занепокоєні розподілом цифрових частот в Україні
США занепокоєні розподілом цифрових частот в Україні

Сполучені Штати Америки занепокоєні розподілом цифрових частот в Україні, внаслідок якого деякі мовники, особливо на місцевому і регіональному рівні, не змогли отримати ліцензій на цифрове мовлення. Про це у відповідь на запитання «Детектор медіа» заявив заступник керівника Бюро Державного департаменту США з питань демократії, прав людини і трудових відносин Томас Мелія на зустрічі з українськими журналістами 24 жовтня.

 

Ця тема, зі слів пана Мелії, з-поміж іншого обговорювалася 23 жовтня на п'ятому засіданні українсько-американської Робочої групи з політичного діалогу і верховенства права, що діє в межах двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства Україна - США.

 

«Цифровізація дозволяє збільшити спектр частот для мовлення, порівняно з аналоговим стандартом. І було б дивно, якби в результаті переходу на цифру в Україні виявилося менше мовників, ніж було раніше», - зауважив пан Мелія.

 

З його слів, представники США почули від української сторони запевнення, що ще будуть можливості для отримання ліцензій. «І ми заохочували (українську сторону. - ТК) до того, щоб ці можливості були більш відкритими для регіональних і місцевих мовників», - додав пан Мелія.

 

Участь у засіданні робочої групи 23 жовтня з боку США взяли представники Державного департаменту США, Міністерства юстиції США та Агенції з міжнародного розвитку (USAID), з боку України - Андрій Портнов (радник президента), Олена Лукаш (міністр юстиції), Дарка Чепак (прес-секретар президента) й Андрій Олефіров (заступник міністра закордонних справ). У якості спостерігачів на засіданні були присутні представники українських неурядових організацій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY