detector.media
24.10.2013 15:05
Нацрада призначила перевірку Нового каналу за «недитячі» програми для дітей
Нацрада призначила перевірку Нового каналу за «недитячі» програми для дітей

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку Нового каналу. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 23 жовтня.

 

Підставою став моніторинг ефіру Нового каналу за 5-13 жовтня, який зафіксував порушення законодавства про телебачення і радіомовлення та про рекламу.

 

«Зафіксовано ознаки порушень частини 1 статті 59, оскільки ліцензіат не дотримується рішення Нацради про затверджену систему позначок для вікової класифікації телепродукту: "Щасливі разом" і "Бальзаківський вік" транслювалися без позначок, - повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко. - Частини 2 статті 62, оскільки 5 жовтня о 13:19 зафіксовано трансляцію програми Kids Time, присвяченої обговоренню теми, скільки разів протягом місяця учасники займаються... (чим саме - пані Головатенко так і не сказала)».

 

Також Нацрада зафіксувала порушення ч. 1 ст. 8 закону про рекламу: трансляцію реклами фільму, який має обмеження глядацької аудиторії.

 

«Першою нашу увагу звернула "Детектор медіа" величезною статтею про те, якого рівня дитячі програми йдуть на каналі. Крім того я особисто маю дзвінки й про інші канали, де останнім часом посилилася продукція абсолютно низької якості, яка звернена на дитячу та сімейну аудиторію», - зауважила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY