detector.media
23.10.2013 12:14
Нацрада поки не видала ліцензії каналу Княжицького – через логотип
Нацрада поки не видала ліцензії каналу Княжицького – через логотип
«Новини-TV» хоче стартувати 18-25 листопада, але його логотип подібний до знаку для товарів і послуг, яким володіє ТРК «Україна»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла питання про видачу ліцензії ТОВ «Новини-ТВ» на супутникове мовлення каналу «Новини-TV» через подібність його логотипу до знаку для товарів і послуг, що належить ТРК «Україна». Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 23 жовтня.

 

«Новини-TV» - це новий інформаційний телеканал, який запускає народний депутат Микола Княжицький. Засновниками компанії є його дружина Лариса Княжицька (99%) і колишній головний редактор тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко (1%).

 

Розглядаючи заявку компанії, Нацрада виявила схожість логотипу «Новини-TV» до знаку для товарів і послуг, який належить ТРК «Україна». «Але оскільки це не наші повноваження встановлювати схожість знаків, у нас пропозиція звернутися до Державної служби інтелектуальної власності до вирішення питання про видачу ліцензії», - повідомив на засіданні начальник юридичного управління Нацради Олег Шосталь.

 

Як відомо, ТРК «Україна» мала плани запуску телеканалу «Новини» і зареєструвала відповідний знак для товарів і послуг. І хоча від запуску цього каналу компанія відмовилася, вона досі володіє свідоцтвом про реєстрацію знаку.

 

Головний редактор каналу «Новини-TV» Вадим Денисенко зауважив, що теоретично можна говорити про певну схожіть. «Але в нас у логотипі перша літера пишеться латиницею: Nовини», - наголосив він.

 

Однак перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко звернула увагу на те, що глядачі можуть не розрізняти канали при звуковому озвучуванні.

 

«Ви маєте тільки звернення до реєстратора, а інша компанія має зареєстрований знак для товарів і послуг. Тому нам потрібне роз'яснення від Державної служби інтелектуальної власності», - наголосила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

Відтак, Нацрада ухвалила рішення відкласти питання і дала протокольне доручення апарату звернутися до Державної служби інтелектуальної власності.

 

Телеканал «Новини-TV» планує мовити 24 години на добу із супутника Astra. 20,5 годин має становити власний продукт. За програмною концепцією це має бути інформаційно-культурологічний канал: 16,5 годин становитимуть інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми, 3 години - культурно-мистецькі, 3,5 години - реклама.

 

Студія буде розташована в Києві за адресою вул. Міцкевича, 20, кв. 32.

 

Канал планує розпочати мовлення 18-25 листопада, повідомив Вадим Денисенко.

 

«Кожні півгодини в нас будуть 15-хвилинні випуски новин. Також планується цілий ряд інформаційно-аналітичних та інформаційно-культурологічних програм. Уже завершено будівництво студії, закуплена технік», - розповів головний редактор.

 

«Ми хочемо бачити в ефірі якісні новини, які проповідують європейські цінності, свободу слова, а також які повинні давати глядачеві відповіді на важливі питання сьогодення та допомагати людині знати, чого їй чекати в майбутньому», - додав він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY