detector.media
23.10.2013 11:14
НМПУ застерегла одеську міліцію від застосування сили проти журналістів (ВІДЕО)
НМПУ застерегла одеську міліцію від застосування сили проти журналістів (ВІДЕО)

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) застерігає одеську міліцію від застосування сили по відношенню до журналістів. Про це повідомляє прес-служба  НМПУ.

 

Профспілка звертає увагу, що міліція брутально поводилася із оператором телеканал АТВ Дмитро Бондаренком, що зафіксовано на відео, під час конфлікту, пов`язаного із затриманням колишнього народного депутата Ігоря Маркова.

 

«НМПУ звертає увагу, що брутальне ставлення журналістів з боку працівників «Беркуту», на жаль, стало звичним явищем. Наприклад, у травні цього року беркутівці без пояснення причин затримали автомобіль львівської газети «Експрес» в селі Нові Петрівці під Києвом. 19  липня бійці спецпідрозділу «Беркут» побили журналістів просто у центрі Києва. 2 листопада 2012 року беркутівець  на порушення закону силою вивів із приміщення Окружної виборчої комісії №11 у Вінниці фотокора інтернет-видання LB.ua Макса Левіна Можна перераховувати інші подібні випадки. Після жодного з них порушники закону у міліцейській формі не були покарані. Якщо не покласти таким проявам правового нігілізму край, то порушення прав журналістів триватимуть і далі», - йдеться у повідомленні медіапрофспілки.

 

 

22 жовтня під час протистояння між прихильниками екс-депутата Ігоря Маркова та співробітниками міліції під будівлею Одеського управління внутрішніх справ бійці «Беркута» застосували силу проти журналістів. Сутички між прихильниками Ігоря Маркова та правоохоронцями почалися біля будівлі УВС після того, як міліція затримала колишнього народного депутата.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Думская.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY