detector.media
21.10.2013 16:58
Чому люди вірять вигаданим новинам від UaReview

Часто мене запитують, чому люди вірять в "новини" UaReview, адже це абсурд! Одна з причин - абсурдність реальних новин. Цю тезу прекрасно ілюструє нова рубрика "НуВиНа" від Тараса Гаврика на радіо "Львівська хвиля".

 

Суть гри полягає в наступному: Тарас у прямому ефірі зачитує три коротенькі новини. Дві з них взяті з реальних новинних ресурсів, одна вигадана авторами UaReview. Слухачі повинні розпізнати вигадку і за це отримати приз.

 

Але ось що найсмішніше: на цих вихідних, як в суботу так і в неділю, коли виходить рубрика, слухачі розпізнавали фейк аж з третього разу! І це тільки підтверджує тезу про абсурдність реальних новин.

 

До слова, ось ці невигадані новини:

 

"По центральному пляжу Іллічівська прогулювався удод. Користувач ЖЖ Олексій Климець, фотографуючи центральний міський пляж Іллічівська, несподівано зустрів удода. Красива пташка сиділа на паркані і оглядала морські простори." (Думская)

"Сирійцям дозволили їсти кішок і собак, щоб не почався канібалізм. Кілька авторитетних імамів Дамаску опублікували релігійне повчання, що дозволяє вживати в їжу кішок, собак і ослів. На такий крок релігійні діячі пішли, щоб люди могли врятуватися від голодної смерті." (ТСН)

"У 2013 році працівники прокуратури хабарів не брали - повідомили в Генпрокуратурі України. Минулого року було притягнуто до відповідальності 8 працівників прокуратури. Ця кадрова і виховна робота сприяли тому, що в поточному році злочинів працівниками прокуратури не здійснювалося." (Дело)

"Кияни скаржаться на гарячі батареї та просять вимкнути тепло. У деяких під'їздах у Києві з'явилися оголошення-заклики дзвонити в ЖЕКИи і вимагати відключити тепло. Але в мерії категоричні: тепло вимикати не будуть." (ТСН)

 

Вигадані ж новини читайте тут - UaReview.com

 

P.S.: Слухайте веселу рубрику "НуВиНа" в рамках передачі "Два по 60" Тараса Гаврика на радіо "Львівська хвиля" о 9:30 щовихідних.

 

Два по 60

Роман Голубовський

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY