detector.media
15.10.2013 11:35
Керівники військкомату намагались відібрати камеру у журналіста «Комментарии: Одесса» (ВІДЕО)
Керівники військкомату намагались відібрати камеру у журналіста «Комментарии: Одесса» (ВІДЕО)

14 жовтня співробітники Приморського райвійськкомату Одеси намагались відібрати фотоапарат у кореспондента газети «Комментарии: Одесса» Андрія Колісниченка. Про це повідомляє сайт видання.

 

Кореспондент  «Комментарии. Одесса» знімав акцію протесту громадської організації «Іскра». На захід він потрапив випадково, і дізнавшись, що активісти виступають проти корупції у Приморському військкоматі, вирішив зняти цю акцію.

 

Після акції журналіст  мав намір їхати до редакції, однак з будівлі військкомату вийшли член виконавчого комітету Одеської міської ради та за сумісництвом воєнком Приморського району Олег Лобан і начальник 2-го відділення Приморського РВК Олександр Світлицький.

 

Як повідомляє видання, військові затягли журналіста в будівлю військкомату і  вимагали, щоб міліціонери забрали у нього фотоапарат.

 

«Вони і ще один співробітник внутрішніх військ затягли мене до військкомату, де  учотирьох намагалися відібрати камеру, але в результаті 10 хвилинної бійки їм це не вдалося. Забрали тільки посвідчення, яке міліціонери віддали після безуспішних спроб відібрати камеру», - зазначив Андрій Колісниченко.

 

Після того, як журналіст вийшов з військкомату, пан Светлицький намагався вдарити по камері журналіста телекомпанії «Новая Одесса», який прибув на місце подій.

 

Журналіст Андрій Колісниченко має намір звернутись у міліцію із заявою про перешкоджання його законній професійній діяльності.

 

«Детектор медіа» намагалась отримати коментар у Приморському райвійськкоматі Одеси, однак співробітник, який не схотів назватись, зазначив, що зможе прокоментувати ситуацію лише після того, як журналіст «Детектор медіа» прибуде у військкомат.

 

Медіаюрист Інституту масової інформації Роман Головенко, як пише ІМІ, зазначає, що зйомка військових об'єктів ззовні законом не заборонена: «Зйомка військових об'єктів ззовні законом не заборонена (режим усередині них може бути різним, в т.ч. з обмеженням зйомки). Військкомат знаходиться в місті, тому його вигляд ззовні однаково добре відомий і вже фігурує на багатьох фото, тому обмеження зйомки не має сенсу».

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY