detector.media
11.10.2013 18:03
Україна представить на кінофестивалі у Варшаві трилер «Зелена кофта» і два фільми на стадії виробництва
Україна представить на кінофестивалі у Варшаві трилер «Зелена кофта» і два фільми на стадії виробництва

Сьогодні, 11 жовтня, у столиці Польщі починає роботу 29 й Варшавський міжнародний кінофестиваль, у конкурсній програмі якого - трилер «Зелена кофта» українського режисера Володимира Тихого. Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Урочисту церемонію відкриття Варшавського міжнародного кінофестивалю відвідає номінант на премію «Оскар», італійський режисер Уберто Пазоліні. Він представить свій фільм «Натюрморт».

 

За Гран-прі від мера Варшави і грошову нагороду в $ 32 000 в міжнародній конкурсній програмі будуть боротися 15 повнометражних картин. Серед номінантів на головний приз фестивалю - трилер «Зелена кофта» режисера Володимира Тихого, який нещодавно брав участь у секції дебютних робіт New Directors кінофестивалю класу «А» у Сан-Себастьяні. В основному міжнародного конкурсі також заявлені нові роботи Каннського призера - француженки Катрін Брейллі «Зловживання слабкістю» та польського режисера Павла Павліковскі «Іда».

 

Український кінематограф буде представлений також в рамках 9-го CentEast MarketWarsaw двома проектами на стадії виробництва - історичної картиною Олеся Саніна «Поводир» і драмою дорослішання Мирослава Слабошпицького «Плем'я».

 

П'ятихвилинний ролик з першого повнометражного фільму українського режисера Мирослава Слабошпицького про життя випускного класу школи- інтернату для глухих покажуть у Варшаві 18 жовтня. У 2011 році проект фільму брав участь у пітчинг-сесії Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ). Проект Олеся Саніна «Поводир», в основу сюжету якого лягла реальна історія про 200 кобзарів , розстріляних в 1934 році, був представлений в секції Work-in-Progress на ОМКФ в цьому році.

 

Всі три фільми - «Зелена кофта» Володимира Тихого, «Плем'я» Мирослава Слабошпицького і «Поводир» Олеся Саніна - були підтримані Державним агентством України з питань кіно.

 

Варшавський кінофестиваль проходить з 1985 року і перші шість років називався «Варшавський тиждень кіно». У 2009 році Міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів включила фестиваль до групи найпрестижніших світових кінооглядів таких як Канни, Венеція і Берлін. Головний фокус фестивалю - прем'єри нових робіт незалежних режисерів з Європи, Азії, США , Латинської Америки,  країн СНД. Лауреатами Варшавського кінофестивалю в різні роки стали такі культові кінострічки , як «Життя прекрасне» Роберто Беніньї, «На голці» Денні Бойла, «Арізонська мрія» Еміра Кустуріци та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY