detector.media
11.10.2013 17:01
Лауреатом премії ім. В’ячеслава Чорновола став докфільм НТКУ про Корюківську трагедію
Лауреатом премії ім. В’ячеслава Чорновола став докфільм НТКУ про Корюківську трагедію

11 Комітет з премії ім. В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики визначив лауреата 2013 року. Кращою роботою визнано документальний фільм автора і режисера Сніжани Потапчук «Корюківка. Злочин проти людяності» Національної телекомпанія України (НТКУ). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Всього на премію було висунуто 23 роботи.

 

Фільм Сніжани Потапчук присвячено 70-м роковинам найбільшої каральної акції на території України часів Великої Вітчизняної війни, що сталася 1-2 березня 1943 року в місті Корюківка Чернігівської області. За даними Чернігівської обласної комісії з розслідування злочинів німецько-фашистських загарбників, у Корюківці було знищено приблизно 6 700 людей. Трагедію замовчували більше 70 років.

 

Члени Комітету з премії ім. В'ячеслава Чорновола відзначили глибоке розкриття тем журналістами-номінантами. Була акцентована увага на оригінальності, змістовності поданих окремих робіт, зокрема, виділили майстерність редактора тижневика «Народне слово» Юрія Пригодницького та творчої групи Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення».

 

Нагадаємо, премія ім. В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується щорічно до дня народження В'ячеслава Чорновола 24 грудня у розмірі п'яти тисяч гривень за рахунок коштів, передбачених на ці цілі в Державному бюджеті України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY