detector.media
10.10.2013 13:56
Докфільм «Сери та сеньйори» Олександра Течинського увійшов до конкурсу кінофестивалю у Лейпцигу
Докфільм «Сери та сеньйори» Олександра Течинського увійшов до конкурсу кінофестивалю у Лейпцигу

Короткометражний документальний фільм «Сери та сеньйори» українського режисера і журналіста Олександра Течинського відібрано до конкурсу  56-го Міжнародного Лейпцизького фестивалю документального та анімаційного кіно, що пройде з 28 жовтня до 3 листопада. Про це повідомляє сайт фестивалю.

 

35-хвилинна стрічка Олександра Течинського буде представлена у двох номінаціях - міжнародний короткий метр (International Short Documentary Competition) і молоде кіно.

 

(Young Cinema Competition). «Сери та сеньйори» - перший документальний фільм режисера, який з 2005 по 2010 рік працював штатним фотокореспондентом газети «Комсерсант-Украина». Після звільнення з газети Олександр Течинський зосередився на власних документальних фото- та кінопроектах.

 

Стрічка «Сери та сеньйори» розповідає про кількох українців, які восени з'їжджаються до міста Умань, аби заробити гроші, працюючи носильниками під час паломництва хасидів на свято Рош ха-Шана. Чотири доби заробітчани сплять по кілька годин у саморобних халабудах при дорозі, а в інший час тягають на собі тонни речей, щоб заробити двомісячну зарплатню.

 

Попри важку працю герої Течинського не врачають оптимізму

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до конкурсу 56-го Міжнародного Лейпцизького фестивалю документального та анімаційного кіно увійшов також короткометражний документальний фільм «У кутку» режисера Дмитра Тяжлова з альманаху «Відкритий доступ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY