detector.media
08.10.2013 11:18
Перший національний покаже документальний фільм про архієпископа Луку
Перший національний покаже документальний фільм про архієпископа Луку

9 жовтня Перший національний покаже прем'єру документального фільму власного виробництва «Лука Кримський. Я полюбив страждання...». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефір о 15.40.

 

У фільмі автори намагались змалювати духовно-філософський портрет святого Російської Православної Церкви та лікаря, професора медицини архієпископа Луки (в миру Валентин Феліксович Войно-Ясенецький). Валентин Войно-Ясенецький попри талант і потяг до художнього мистецтва у юному віці обрав не престижну Петербурзьку академію мистецтв, а медичний факультет Київського університету святого Володимира, щоб робити у житті те, що є корисним. Йому випали важкі випробування, одинадцять років свого життя архієпископ перебував у тюрмах і таборах.

 

«Для сучасної людини надзвичайно важко осягнути філософію та духовну глибину цієї людини, яка за великі подвиги свої залишається святою не лише для РПЦ. Це надбання людства. Це приклад для нас і тих, хто народиться завтра. І слова, що архієпископ Лука промовляв у свої роздумах та на проповідях, дають нам змогу осягнути його незаперечну філософсько-духовну істину: тільки з Творцем найважча життєва дорога може видаватись вдалою та успішною. І саме ця істина може бути реально застосована у практичному життя кожної людини», - наголосив автор сценарію документальної стрічки Володимир Качур.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY